Boston postupuje do finále NBA. Po vyrovnanom zápase vyradil Washington

TA3
16.5.2017 09:45

Basketbalisti Bostonu postúpili medzi štyri najlepšie tímy zámorskej NBA. V rozhodujúcom siedmom súboji semifinále play off Východnej konferencie zdolali Washington 115:105 a celú sériu vyhrali 4:3. V konferenčnom finále si Celtics zmerajú sily s obhajcom titulu Clevelandom Cavaliers.

Rozhodla aj streľba z diaľky

Vyrovnané stretnutie sa rozhodovalo na prelome tretej a štvrtej štvrtiny. Celtics prehrávali 72:76, ale tretia časť zakončili šnúrou 13: 3 a vďaka výbornému vstupu do poslednej dvanásťiminútovku sériu vylepšili na 22: 5. A to aj vďaka veľmi dobrej bilancii streľby z diaľky.

Boston sa tradične mohol spoľahnúť na rozohrávača Isaiaha Thomasa s 29 bodmi a 12 asistenciami, ktorému sekundoval striedajúci Kelly Olynyk. Dvadsaťšesťročný Kanaďan si vylepšil osobné maximum vo vyraďovacích bojoch na 26 bodov, keď 14 z nich dal v štvrtej štvrtine.

Ako rozhodujúca sa ukázala tiež šírka kádra. Kým domáca lavička sa postarala o 48 bodov svojho tímu, washingtonská, na ktorej skoro celý zápas presedel Satoranský, dala dohromady päť bodov. Jediný Čech v NBA sa dostal na palubovku 8,6 sekúnd pred štvrtou sirénou a do štatistík sa nezapísal.

Strelecky sa vyznamenal Beal


"Vedeli sme, o čo v tomto zápase pôjde. A aj tak sme podali dobrý výkon," pochvaľoval si hru aj výsledok Thomas. "Potrebovali sme to. Súper dokázal celkom ľahko dávať body, takže bolo kľúčové pomôcť našej základnej päťke, a najmä Thomasovi," uviedol Olynyk.

Wizards, ktorí hrali rozhodujúce siedme stretnutie v play-off prvýkrát od roku 1979, strelecky ťahal Bradley Beal, autor 38 bodov. "Je mi jedno, ako dobre alebo zle som hral. Na konci je najdôležitejší výsledok. Jediná dôležitá vec je víťazstvo," povedal Beal, ktorý odohral takmer 46 minút.

Semifinále play-off NBA

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Boston Celtics - Washington Wizards 115:105

Konečný stav série: 4:3

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok