Švédi si poradili s Dánmi a zabezpečili si postup do štvrťfinále

TA3 TASR SITA
14.5.2017 22:43

Hokejisti Dánska prehrali vo svojom šiestom zápase na MS so Švédskom 2:4 a naďalej sú na šiestej priečke v A-skupine.

Švédi si poradili s Dánmi a zabezpečili si postup do štvrťfinále
TASR

Akýkoľvek bodový zisk Dánov by pre Slovensko znamenal istotu záchrany, no tú zatiaľ Slováci nemajú. Jedným z čiarových rozhodcov zápasu bol Slovák Peter Šefčík.

Dánov čaká v pondelok od 16.15 záverečný skupinový zápas s Talianskom, Slováci budú dúfať, že severania získajú aspoň bod. Švédi si zabezpečili postup do štvrťfinále, záverečný zápas v A-skupine odohrajú v utorok od 12.15 proti Slovensku.

A-skupina (Kolín):

Dánsko - Švédsko 2:4 (0:1, 0:2, 2:1)

Góly: 50. Madsen (Ehlers), 56. M. Lauridsen (Ehlers, Regin) - 3. J. Lundqvist (Krüger, Eriksson Ek), 36. Nylander (J. Klingberg, O. Lindberg), 40. Nylander (Bäckstrom), 58. Bäckstrom (J. Klingberg, Nylander). Rozhodovali: Reneau (USA), Piechaczek – Kohlmüller (obaja Nem.), Šefčík (SR), vylúčení: 2:6 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0.

Dánsko: Sorensen – J. Jensen, N. Jensen, M. Lauridsen, Kristensen, O. Lauridsen, Lassen, Bruggisser – Ehlers, Madsen, Regin – Storm, Jakobsen, Hardt – Christensen, Green, Poulsen – Aagaard, Bau Hansen, Russell – Meyer
Švédsko: H. Lundqvist – Stralman, Hedman, Ekman-Larsson, Brodin, J. Klingberg, Edler, Holm – E. Lindholm, V. Rask, Landeskog – Lindberg, Bäckström, W. Nylander – Everberg, Söderberg, W. Karlsson – Krüger, J. Lundqvist, Eriksson Ek – C. Klingberg

Priebeh zápasu:

Favorizovaní Švédi, ktorí nastúpili už aj s brankárom Henrikom Lundqvistom a útočníkom Nicklasom Bäckströmom, sa do vedenia dostali už v 3. minúte. Kapitán Joel Lundqvist využil chybnú rozohrávku súpera, no Švédov gólový moment až príliš upokojil. Oba tímy si v prvej časti vypracovali viacero príležitostí na skórovanie, no "tri korunky" už gól nepridali a Dáni neskórovali ani počas dvoch presiloviek.

Švédi mali v druhej časti herne mierne navrch a svoju prevahu potvrdili dvomi gólmi. Nylander v 36. minúte predviedol individuálnu akciu s gólovým zakončením a v 40. minúte zúročil pohľadnú spoluprácu s Bäckströmom - 0:3.

Dáni sa však nevzdali a v tretej tretine sa snažili o vyrovnanie. Aktívny Ehlers v 50. minúte pripravil gólovú pozíciu pre Madsena a ten istý hráč sa o päť minút podieľal aj na góle Lauridsena - 2:3. Dánsky obrat však odmietol Bäckström, keď v presilovke v 58. minúte vrátil Švédom dvojgólový náskok.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok