Inter je len krok od titulu, v treťom finále vyhral nad Komárnom

TA3 TASR
13.5.2017 20:27

V treťom finálovom stretnutí Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy mužov zvíťazil BK Inter Bratislava na svojej palubovke nad MBK Rieker Com-Therm Komárno 79:73. V sérii hranej na štyri víťazstvá sa ujali zverenci trénera Olivera Vidina vedenia 3:0 na zápasy.

Inter vykročil do tretieho finálového súboja lepšie, zápas otvoril sériou piatich bodov v rade. Rovnakou mincou však odpovedal aj súper, preto v úvodných minútach zápasu mohli diváci vidieť ofenzívnu prestrelku vo vysokom tempe.

inter-2_0a000002-4f77-7fc6.jpg

Zverenci trénera Olivera Vidina sa mohli opierať o lepšiu úspešnosť streľby, pod košom fungovala efektívna dvojica Nuhanovič a Rančík. Aj preto viedli domáci po prvých desiatich minútach 18:16. V druhej desaťminútovke diktovali väčšinu času tempo hráči Interu, v jednom momente viedli dokonca rozdielom dvanástich bodov. Komárno však zapracovalo na úspešnosti streľby a do polčasu stiahlo na 39:44.

Hostia zacítili po prestávke šancu na obrat, v šiestej minúte tretej štvrtiny dokázal Kuffa vyrovnať na 51:51. O vyrovnanosti duelu svedčil aj fakt, že pred štvrtou preiódou bolo skóre vyrovnané - 56:56. Inter začal rozhodujúcu fázu stretnutia lepšie, od svojho súpera sa opäť mierne bodovo odtrhol. Komárno sa nevedelo vyrovnať s agresívnou obranou súpera a v závere už nedokázalo obrátiť zápas vo svoj prospech.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok