V Prešove zasadal krízový štáb, dôvodom bol boj s povodňami

TA3 TASR
13.5.2017 12:42

Cez Prešov sa prehnala silná búrka. Prívalová voda zaplavila viacero garáží a pivníc v rodinných domoch, najväčšie škody však narobila na cestách.

Tretí povodňový stupeň, ktorý bol v Prešove vyhlásený v piatok večer, v dôsledku silných prívalových dažďov stále trvá. Lokalita Surdok je odrezaná od sveta. Informovala hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová. "Došlo k zaplaveniu prístupových ciest, chodníkov, rodinných domov, najmä suterénnych a garážových priestorov, verejných priestranstiev zrážkovou vodou, nánosmi blata, konárov a podobne. K najvážnejšiemu poškodeniu došlo v lokalite Surdok, kde odplavilo prístupovú cestu, čím sa oblasť stala neprístupnou," informovala hovorkyňa.

Najviac zasiahnutými lokalitami sú ulica K Surdoku, Šidlovec a ulice na Sídlisku III. "Záchranné zložky pracovali vo večerných a nočných hodinách, záchranné práce budú pokračovať aj počas víkendu. Doteraz sa na prácach podieľalo niekoľko desiatok osôb, desať kusov techniky Dobrovoľného hasičského zboru a tri mechanizmy Hasičského a záchranného zboru, nasadené boli aj stavebné mechanizmy mestských spoločností," vysvetlila Kmetóny Gazdová.

Dnes v ranných hodinách zasadal krízový štáb, ktorý podľa hovorkyne vyhodnotil situáciu. "Rozdelili sa úlohy a zložky sa presunuli do terénu. Na vyčíslení škôd sa pracuje," povedala.Mestská polícia v súčinnosti s príslušníkmi Policajného zboru SR bude počas víkendu koordinovať dopravu a parkovanie áut, aby sa mohlo pokračovať v prácach na komunikáciách a parkoviskách na Sídlisku III. "Prosíme obyvateľov, aby spolupracovali pri preparkovávaní odstavených vozidiel a rešpektovali usmernenia záchranných zložiek," dodala Kmetóny Gazdová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok