Dáni prehrávali 0:2, Nemcov napokon zdolali po predĺžení

TA3 TASR
13.5.2017 00:40

Hokejisti Dánska zaznamenali na MS v Kolíne druhé víťazstvo, keď v piatkovom zápase A-skupiny zdolali Nemecko 3:2 po predĺžení. Najvýraznejší podiel na výhre severanov mal brankár Sebastian Dahm. Víťazný gól Dánov strelil v 62. minúte Peter Regin.

Dáni prehrávali 0:2, Nemcov napokon zdolali po predĺžení
TASR/AP

Zápas sa začal svižne, v jeho úvode si presilovkové variácie vyskúšali oba tímy, gól však padol až v 9. minúte pri rovnovážnom počte. Reimer sklepol vo vzduchu Ehlizovu strelu a otvoril skóre. O minútu na to potiahol puk po pravej strane Y. Seidenberg, prihral ho pred bránku voľnému Macekovi a ten zakončil presne - 2:0.

Zdalo sa, že Nemci majú v tejto chvíli zápas pod kontrolou a pohodlne smerujú za dôležitým víťazstvom, ale v 17. minúte v rozpätí 25 sekúnd o svoj náskok prišli. Najskôr sa po dorážke pred Aus den Birkenom presadil Storm, po ňom po rovnakej situácii Poulsen. V druhej tretine mali viac z hry Nemci, ale v ich najväčšej šanci Macek tentokrát zlyhal.

Tlak nemeckých hokejistov rástol a prejavoval sa aj v tretej tretine, dve obrovské šance nepremenil Fauser. Dánsky brankár neinkasoval ani v oslabení dve minúty pred koncom, zákrok zápasu vytiahol v záverečných sekundách po tutovke Reimera. Zápas išiel do predĺženia, v ktorom najskôr vychytal Dahm vo veľkej šanci D. Seidenberga, v následnom protiútoku rozhodol o výhre Dánov Regin.

A-skupina (Kolín):

Dánsko - Nemecko 3:2 pp (2:2, 0:0, 0:0 - 1:0)

Góly: 17. Storm (Kristensen, Jakobsen), 17. Poulsen (Christensen), 62. Regin (Ehlers, Dahm) - 9. Reimer (Ehliz, D. Seidenberg), 10. Macek (Y. Seidenberg, Kahun). Rozhodovali: Hribik (ČR.), Linde (Švéd.) - Lazarev (Rus.), Lhotský (ČR.), vylúčení: 4:5 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 18.629 divákov.

Dánsko: Dahm - N. Jensen, J. Jensen, M. Lauridsen, Kristensen, Lassen, O. Lauridsen, Brugisser - Madsen, Regin, Ehlers - Hardt, Jakobsen, Storm - Christensen, Green, Poulsen - Bau, Aagaard, Russell - Meyer

Nemecko: Aus den Birken - D. Seidenberg, Müller, Reul, Ehrhoff, Abeltshauser, Hördler, Krueger - Ehliz, Tiffels, Reimer - Y. Seidenberg, Kahun, Macek - Plachta, Schütz, Gogulla - Kink, Fauser, Wolf

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok