Vo finále v Miami sa stretnú Šarapovová a Radwanská

SITA, TA3
30.3.2012 10:25

Ruská tenistka Maria Šarapovová a Poľka Agnieszka Radwanská sa stretnú vo finále dvojhry žien na turnaji WTA v Miami na Floride. Šarapovová v prvom semifinále zdolala Dánku Caroline Wozniacku za 155 minút 4:6, 6:2 a 6:4. Následne si Radwanská v jednoznačnejšom súboji poradila za 105 minút s Francúzkou Marion Bartoliovou 6:4, 6:2.

V rozhodujúcom dejstve súboja Šarapovovej a Wozniackej viedla druhá nasadená Ruska nad 21-ročnou rodáčkou z Odense už 5:2, potom síce dovolila štvorke turnaja a súčasnej šestke rebríčka znížiť na minimálny rozdiel, ale v desiatom geme si už pri svojom podaní nenechala vziať víťazstvo. Dvadsaťštyriročná Šarapovová, teraz 2. v renkingu, aktuálne vedie v bilancii zo vzájomných súbojov nad 21-ročnou Wozniackou 4:2, vlani ju na antuke v Ríme tiež v semifinále zdolala 7:5, 6:3. Vo štvrtkovom stretnutí využila ruská tenistka šesť zo 16 brejkbalov, Dánka prelomila podanie súperky štyrikrát z ôsmich možností. Zverenka trénera Thomasa Högstedta Šarapovová bola v minulosti tri razy v semifinále v Crandon Parku v Key Biscayne a vždy sa aj dostala do finále, v ktorom však postupne nestačila na Belgičanku Kim Clijstersovú (2005), krajanku Svetlanu Kuznecovovú (2006) a Bielorusku Viktoriu Azarenkovú (2011). Teraz bude mať Šarapovová, snúbenica slovinského basketbalistu Sašu Vujačiča, štvrtú možnosť získať primát na tomto podujatí.

Svetová štvorka Radwanská si napokon pomerne hladko poradila Bartoliovou. Turnajová sedmička z Francúzska Bartoliová vo štvrťfinále ukončila tohtoročnú neporaziteľnosť svetovej jednotky Viktorie Azarenkovej z Bieloruska. Súboj Poľky s Francúzkou museli na viac ako 30 minút prerušiť pre výpadok elektrickej energie. Radwanská zdolala svoju súperku aj v siedmom súboji na hlavnom profesionálnom okruhu. 

Výsledky štvrtkových stretnutí semifinále dvojhry na tenisovom turnaji WTA Sony Ericsson Open v Miami na Floride (Premier Mandatory, dotácia 4 828 050 USD, tvrdý povrch Laykold vonku): 

Dvojhra žien - semifinále:
Maria Šarapovová (Rus.-2) - Caroline Wozniacka (Dán.-4) 4:6, 6:2, 6:4
Agnieszka Radwanská (Poľ.-5) - Marion Bartoliová (Fr.-7) 6:4, 6:2

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok