Teroristi rozbehli v Jemene kvízovú hru, hlavnou cenou je kalašnikov

TA3 ČTK
12.5.2017 06:53

Teroristická organizácia al-Kájda v Jemene spustila kvízovú hru, ktorou sa snaží získať prípadných stúpencov do svojich radov. Hlavnou cenou, ktorú je možné vyhrať po vyplnení správnych odpovedí v kvízovom dotazníku, je útočná puška AK-47, informovali podľa agentúry Reuters miestni obyvatelia a médiá.

Teroristi rozbehli v Jemene kvízovú hru, hlavnou cenou je kalašnikov
SITA/AP

Na súťaž upozorňujú aj reklamné plagáty

Radikáli obchádzajú mesto Taizé na juhozápade Jemenu v rámci kampane pred blížiacim sa pôstnym mesiacom ramadán. Na súťaž upozorňujú aj reklamné plagáty, ktoré vyzývajú obyvateľov, aby si vyzdvihli súťažné dotazníky u členov al-Kájdy.

Ich kancelárie a mešity sú podľa miestnych obyvateľov všeobecne známe. Väčšina kvízových otázok sa týka interpretácie islamu tak, ako ho chápe teroristická organizácia. "Vymenujte tri články (jemenskej) ústavy, ktoré sú v rozpore s islamským právom," znie jedna z úloh.

Motocykel i peniaze

"Akákoľvek osoba, ktorá nasleduje iný zákon než islamské právo, je neveriaci, ktorý musí byť zabitý. Uveď tri zmienky (v Koráne), ktoré o tom hovoria," stojí ďalej v kvíze.

Hlavnou výhernou cenou je kalašnikov čínskej výroby, druhý motocykel a treťou cenou je laptop. Medzi menšími trofejami sú pištole alebo peňažná výhra vo výške 20.000 riálov. Jemenská odnož al-Kájdy je jednou z najaktívnejších v rámci teroristickej siete a terajší chaos v Jemene využíva na posilnenie svojich pozícií, najmä v odľahlých južných regiónoch.

Témy: Jemen AK-47
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok