Strelca Meraha pochovali v Toulouse aj napriek námietkam starostu

TASR, TA3
29.3.2012 23:43

Francúzskeho strelca Mohameda Meraha, ktorý sa prihlásil k siedmim vraždám na juhu Francúzska a polícia ho zastrelila po vyše 30-hodinovom dramatickom obkľúčení jeho úkrytu, pochovali v rodnom meste Toulouse, a to aj napriek námietkam starostu.

Pochovanie v dnešných večerných hodinách nasledovalo po dlhých dňoch bolestnej diskusie o tom, čo robiť s telom 23-ročného francúzskeho občana alžírskeho pôvodu Meraha. Na pohrebe sa zúčastnilo 30 Merahových príbuzných a priateľov. Konal sa za prísnych bezpečnostných opatrení, pričom novinári nemali na cintorín prístup.

Jeho otec, pochádzajúci z Alžírska, ho chcel pochovať v tejto severoafrickej krajine, ale tamojšie úrady odmietli jeho žiadosť. Polícia tvrdí, že Merah nafilmoval svoje vražedné vyčíňanie, pri ktorom zastrelil tento mesiac tri školopovinné židovské deti, rabína a troch francúzskych výsadkárov.

Meraha, ktorý bol vyznávačom radikálneho islamu a podľa vlastných slov bol napojený na teroristickú sieť al-Káida, smrteľne postrelila do hlavy minulý týždeň polícia v Toulouse. Abdallah Zekri z Francúzskej moslimskej rady vyhlásil, že Merah bol pochovaný v moslimskej časti cintorína v Cornebarrieu, štvrti juhofrancúzskeho Toulouse. Strelcove zločiny sú najhoršími teroristickými útokmi vo Francúzsku za posledné roky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok