Slovan krok od finále, Trenčín doplatil na oslabenia

TA3, SITA, TASR
29.3.2012 21:43

Dukla Trenčín - HC Slovan Bratislava 2:6 (0:0, 2:4, 0:2) - stav série: 0:3, štvrtý duel sa hrá v piatok 30. marca opäť na trenčianskom ľade.

Slovan krok od finále, Trenčín doplatil na oslabenia
SITA

Dukla Trenčín - HC Slovan Bratislava 2:6 (0:0, 2:4, 0:2) - stav série: 0:3

Góly: 32. P. Fabuš (Melichárek), 35. Tybor (M. Biro) - 29. Šatan (Švarný), 31. M. Bartánus (M. Hudec), 33. L. Hudáček (Švarný, Lipiansky), 37. P. Frühauf (L. Hudáček, Šatan), 47. Bulík (I. Ďatelinka, D. Skokan), 56. Kukumberg 
Vylúčení: 4:8 na 2 min, navyše M. Daňo (Trenčín) na 10 min za nešp. správanie, presilovky: 1:3, oslabenia: 0:1, rozhodovali: J. Konc, Kubuš - M. Novák, Korba, 6150 divákov 

Zostavy:
Trenčín: T. Hiadlovský - M. Biro, Gabriš, Hlubuček, Nemčík, E. Bednár, Trefný, M. Imrich, Nechala - P. Fabuš, Melichárek, Pardavý - M. Daňo, A. Šťastný, J. Gašparovič - Tybor, R. Tvrdoň, Sojčík - O. Mikula, P. Kopecký, M. Filo 
Slovan: Konrád - Dobroň, Švarný, I. Ďatelinka, P. Frühauf, Jerofejevs, Štajnoch, L. Kozák - Šatan, Lipiansky, L. Hudáček - M. Hudec, Kukumberg, M. Bakoš - M. Bartánus, Bulík, D. Skokan - D. Buc, Preisinger, Harvey 

Domáci v úvodných trinástich minútach nezužitkovali tri presilové hry. Počas nich bol najbližšie ku gólu Filo v 11. min, ale jeho dorážky pred bránkou neviedli k úspechu. Na opačnej strane mohol skóre počas vlastného oslabenia otvoriť Frühauf v 13. min, minul však odkrytú bránku. Trenčín bol v úvodnom dejstve útočne aktívnejší, obaja súperi sa však v prvom rade snažili hrať pozorne v obrane a neurobiť chybu, ktorou by protivníkovi poskytli psychickú výhodu.

Počas štvrtej trenčianskej presilovej hry mali bližšie ku gólu hostia, Lipiansky však po svojom sóle v 24. min stroskotal na Hiadlovskom. Domáci boli príliš nervózni pri prihrávkach, z čoho plynuli ich nepresnosti a v polovici zápasu pykali. Hráči Slovana hneď svoju prvú presilovku v zápase využili už po desiatich sekundách, keď v 29. min najskôr puk prudko zasiahol domáceho brankára do masky a ten otrasený už nestačil zareagovať na Šatanovo zasunutie puku do odkrytej bránky. V 31. min "belasí" zužitkovali aj druhú početnú výhodu, obliehanie súperovej klietky zakončil M. Bartánus - 0:2.

Trenčiansku bojovú zástavu však zodvihol už o 42 sekúnd Fabuš, ktorý zblízka strelil kontaktný gól. Slovan však predviedol obdivuhodnú presilovkovú efektivitu, pretože aj zo svojej tretej početnej výhody v zápase vyťažil gól: v 33. min už po ôsmich sekundách skončila Hudáčkova delovka pod hornou žŕdkou. O ďalšie dve minúty konečne presilovkou uspela aj Dukla, tvrdou strelou znížil Tybor - 2:3. Gólová prestrelka v druhej tretine sa však neskončila, v 37. min Frühauf strelou z prvej zužitkoval presnú prihrávku a hostia opäť viedli o dva góly. Šesť presných zásahov v rozpätí ôsmich minút dodalo zápasu potrebnú iskru a dramatický spád.

Piaty bratislavský úder vzal Trenčínu aj posledný vietor z plachiet. V 47. min pred bránkou nekrytý Bulík na dva razy z uhla zavesil a hostia začali kontrolovať svoj náskok. Dukla sa ešte nevzdávala, šesť a pol minúty pred koncom skúsila odohrať presilovku v šestici bez brankára, Kukumberg však z vlastnej modrej čiary trafil v 56. min do prázdnej bránky a spečatil tak tretie víťazstvo Slovana v semifinálovej sérii. Po skončení duelu ešte diváci videli bitku Kevina Harveyho v drese Slovana a domáceho Mareka Bira.

Hlasy:

Róbert Kaláber, tréner Trenčína: "Začali sme aktívne, chceli sme dať prvý gól, ale nepodarilo sa nám to. V polovici druhej tretiny spravil Daňo faul, za ktorý dostal trest 2+2 a súper nám dal dva góly za sebou. Snažili sme sa s tým ešte niečo urobiť, ale nešlo to. Škoda, že sme v závere tretiny neznížili na 3:4."

Ján Neliba, tréner Slovana: "Bol to ťažký zápas. Domáci mali výborný nástup, my sme hrali v prvej tretine často oslabení. Podržal nás výbornými zákrokmi brankár Konrád, potom sme využil dve presilovky. Sme spokojní, že sme urobili tretí krok na ceste do finále, ale zajtra nás čaká vari ešte ťažší zápas."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok