Podbrezová zdolala posledný Prešov a zostala v hre o Európu

TA3 TASR SITA
6.5.2017 23:19

Podbrezová zdolala posledný Prešov 2:0 a zostala na treťom mieste Fortuna ligy a reálne aj v boji o futbalovú Európy. V súboji 30. kola hranom v Poprade, kde bol Prešov vedený ako domáci tím, strelil prvý gól v 43. min Matej Kochan z pokutového kopu.

Železiari v NTC Poprad na pôde posledného Prešova od úvodu naznačovali, že chcú bojovať o pohárovú Európu. Mali viac z hry, boli aktívnejší. V 10. minúte v stopercentnej šanci z päťky prestrelil Viazanko. A tak sa hostia ujali vedenia až v závere polčasu.

Trebuňák v pokutovom území fauloval Turňu a z nariadenej penalty suverénne otvoril skóre Kochan. Hostia mali vyloženú šancu aj 55. minúte, Viazanko po brejku urobil Talianovi kľučku, ale pri zakončení trafil do obrancu. Opora ŽP Šport si všetko vynahradila v 70. minúte.

Po veľmi peknej kombinačnej akcii Podia s Kochanom do odkrytej bránky mohol zakončiť práve Viazanko - 2:0 pre hostí. Podbrezovčania potom kontrolovali priebeh a Prešovu nedovolili dostať sa do žiadneho tlaku. Z Popradu si odviezli veľmi dôležité body v boji o Európsku ligu UEFA 2017/2018.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok