Prvé finále si pripísal Inter, nad Komárnom zvíťazil len tesne

TA3 TASR
6.5.2017 21:31

V Bratislave rozohrali finálovú sériu basketbalovej Eurovia ligy medzi Interom a Komárnom. Úvodný duel zvládli lepšie po dramatickom priebehu domáci.

Od úvodu pustili domáci basketbalisti súpera k svojej hre, čo viedlo k vysokej streleckej úspešnosti. Komárno ťažilo v tejto fáze zápasu z dobrého doskakovania, Inter sa naopak dlhšie strelecky trápil. Hosťujúci rozohrávač Djordjevič ťahal strelecky "obuvníkov", po desiatich minútach napokon viedli 28:18.

Druhá štvrtina priniesla úplne odlišný obraz hry, "žlto-čierni" vyrovnali šnúrou 12:2 na 30:30 a stretnutie sa opäť začínalo odznova. Komárno sa dokázalo vrátiť do svojho tempa a prvý polčas vyhrať 47:44.

Po prestávke sa dostala viac k slovu defenzívna činnosť, čo viac vyhovovalo Interu. Tentoraz totiž museli doťahovať manko hráči Komárna. Pred záverečnou štvrtinou viedli domáci rozdielom jedného koša 58:56. Zverenci trénera Olivera Vidina nekompromisne trestali chyby na strane Komárna, v priebehu pár momentov odskočili na rozdiel dvanástich bodov. Hostia pomýšľali na obrat, 87 sekúnd dokonca stiahli na 70:73, ale Rančík svojim úspešným pokusom rozhodol o víťazstve svojho tímu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok