Dievča tvrdilo, že ju znásilnili prisťahovalci. Súd zistil opak

TA3 ČTK
6.5.2017 11:23

Prokuratúra v štáte Maryland zastavila stíhanie dvoch prisťahovalcov, ktorí prišli do USA nelegálne a ktorí boli obvinení zo znásilnenia 14-ročnej školáčky. Ukázalo sa, že prípad sa odohral inak, ako tvrdilo dievča, uviedla televízia NBC.

Dievča tvrdilo, že ju znásilnili prisťahovalci. Súd zistil opak
SITA/AP (ilustračné foto)

Prípad pobúril aj Biely dom

Prípad pritom vyvolal veľké pobúrenie a Biely dom incident označil za dôvod, prečo prezident Donald Trump považuje boj proti nelegálnemu prisťahovalectvu za svoju prioritu.

Spomínaná školáčka pôvodne nahlásila polícii, že ju na školských záchodoch znásilnili dvaja chlapci vo veku 17 a 18 rokov. Právni zástupcovia oboch chlapcov naopak tvrdili, že k sexu došlo po vzájomnom súhlase oboch strán.

Následné vyšetrovanie odhalilo vo výpovedi dievčaťa značné rozpory. Okrem toho sa ukázalo, že s jedným z chlapcov sa prostredníctvom textových správ dohadovala na sexe.

Mladíci budú obvinení

Hoci prokuratúra upustila od obvinenia zo znásilnenia, obaja mladíci budú obvinení z prechovávania detskej pornografie a jeden z nich aj z jej distribúcie. Jednému z mladíkov totiž dievča poslalo svoje intímne fotografie, ktoré následne preposlal svojmu kamarátovi.

Prípad v marci okomentoval hovorca Bieleho domu Sean Spicer, ktorý ho označil za jeden z dôvodov Trumpovho tvrdého postoja proti nelegálnej migrácii. Hovorkyňa Bieleho domu Sarah Sandersová na tlačovej konferencii povedala, že Spicer vtedy reagoval na základe dostupných informácií.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok