Proti extrémizmu budú bojovať aj študenti, vzniká letná škola

TA3 SITA
6.5.2017 09:26

Slovenský inštitút pre bezpečnostnú politiku cez letné prázdniny organizuje Letnú školu s názvom Mladí proti extrémizmu a radikalizmu.

Proti extrémizmu budú bojovať aj študenti, vzniká letná škola
SITA/Marek Mrviš

Vznikne priestor na diskusiu

Ako povedala riaditeľka programu vnútorná bezpečnosť Slovenského inštitútu pre bezpečnostnú politiku Monika Masariková, letná škola vytvorí unikátny priestor na diskusiu o témach, ktoré aktuálne nemajú miesto v rámci bežného vzdelávacieho procesu či v učebných osnovách.

„Počas letnej školy sa študenti dozvedia, aké formy má dnes extrémizmus, radikalizmus a netolerancia, kde sa s nimi stretávame a ako sa im vieme alebo nevieme účinne brániť. Naučia sa tiež, ako si overovať, či informácie, ktoré prezentujú médiá, sú pravdivé alebo len sledujú svoje ciele a záujmy,“ uviedla.

Vedomosti majú šíriť ďalej

Vyškolení mladí odborníci sa stanú podľa Masarikovej nositeľmi myšlienok tolerancie a presadzovania ľudských práv a slobôd, čo vytvorí predpoklady na zúročenie odovzdaných vedomostí a skúseností a ich šírenie medzi svojimi rovesníkmi.

„Vyškolenie skupiny mladých profesionálov zároveň vytvorí predpoklad na zvýšený záujem tejto skupiny o občiansky aktivizmus a realizáciu ďalších aktivít, ktoré prispejú k ďalšiemu boju proti extrémizmu a radikalizmu,“ povedala s tým, že projekt je reakciou na narastajúci výskyt prejavov diskriminácie, rasizmu, xenofóbie, antisemitizmu a iných prejavov intolerancie medzi čoraz mladšou populáciou, pričom tento fenomén sa nevyhýba ani stredným, či dokonca základným školám.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok