NHL: Edmonton nevyužil trojgólový náskok, Blues zostali v hre

TA3 TASR SITA nhl.com
6.5.2017 09:06

Hokejistov Anaheimu Ducks delí už iba jedno víťazstvo od postupu do finále play off Západnej konferencie NHL. V noci dokázali v závere riadneho hracieho času zmazať trojgólovú stratu a vyhrali v piatom dueli konferenčného semifinále na ľade Edmontonu Oilers 4:3 po dvojnásobnom predĺžení.

NHL: Edmonton nevyužil trojgólový náskok, Blues zostali v hre
SITA/AP

Sekera nedohral pre zranenie

V sérii tak vedú 3:2 na zápasy. Svoj postup môžu spečatiť v noci na pondelok v šiestom súboji na ľade Oilers. Ducks mali možnosť ujať sa vedenia v 10. minúte, no ich kapitán Ryan Getzlaf nepremenil trestné strieľanie. Oilers to nakoplo a v druhej tretine si vybudovali aj vďaka svojmu ofenzívnemu lídrovi Connorovi McDavidovi trojgólový náskok.

Ešte 3:16 min. pred koncom tretej časti viedli 3:0, no náskok trestuhodne premárnili. Hráči Anaheimu si v samom závere vynútili obrovský tlak, Getzlaf s obrancom Camom Fowlerom znížili a 15 sekúnd pred klaksónom vyrovnal Rickard Rakell a poslal zápas do predĺženia.

V prvom predĺžení gól nepadol, rozhodnutie prišlo až v 87. minúte z hokejky kanoniera Ducks Coreyho Perryho. Prvýkrát v sérii tak uspel domáci tím. Slovenský obranca v službách Oilers Andrej Sekera nedohral zápas pre zranenie, z hry odstúpil už v prvej tretine po zákroku Getzlafa.

Hráči St. Louis odvrátili hrozbu

Hráči St. Louis Blues odvrátili hrozbu vypadnutia z play off zámorskej NHL. V noci zdolali v piatom súboji semifinále Západnej konferencie NHL Nashville 2:1 a znížili stav série na 2:3. Víťazný gól domácich strelil na začiatku tretej tretiny Jaden Schwartz. Šiesty zápas série je na programe v nedeľu na ľade Predators.

"Predátori" utrpeli iba druhú prehru v tohtoročných vyraďovacích bojoch. Blues hľadali v ofenzíve potrebnú iskru a dodal im ju český útočník Dmitrij Jaškin. Ten dostal prvýkrát v tohtoročnej play off šancu v zostave St. Louis, keď nahradil zraneného Alexandra Steena, a v 26. minúte otvoril skóre. "Aj keď 'Steener' nemohol hrať, podporoval nás. Vlastne mi predpovedal, že dám gól," prezradil Jaškin po svojom druhom góle v play off v kariére.

Po vyrovnávajúcom zásahu Jamesa Neala rozhodol o triumfe domácich v 41. minúte Schwartz. "Verili sme, že Jaškin naskočí úspešne do rozbehnutého vlaku a odohrá skutočne dobrý zápas. Bolo ho vidieť, najmä pri mantineloch ukázal svoju silu, a to na oboch stranách klziska," pochválil českého krídelníka tréner "bluesmanov" Mike Yeo.

St. Louis - Nashville 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) - stav série 2:3
Góly: 26. Jaškin (Pietrangelo, Sobotka), 41. Schwartz (Parayko) - 34. Neal (Subban, Josi)


Anaheim - Edmonton 4:3 po druhom predĺžení (0:0, 0:3, 3:0 - 0:0, 1:0) - priebežný stav série 3:2
Góly: 57. Getzlaf (Silfverberg), 58. Fowler (Silfverberg, Perry), 60. Rakell (Perry, Fowler), 87. Perry (Getzlaf, Rakell)- 21. Draisaitl (Klefbom, A. Larsson), 23. McDavid (Letestu, Nugent-Hopkins), 33. Caggiula (McDavid, Russell)


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok