V zápase Ruska so Švédskom rozhodli až samostatné nájazdy

TA3 TASR
5.5.2017 19:08

V otváracom zápase 81. hokejových MS v Kolíne zvíťazilo Rusko nad reprezentáciou Švédska 2:1 po predĺžení a nájazdovom rozstrele. V piatkovom šlágri A-skupiny sa najskôr ujali v prvej tretine vedenia Švédi po góle Eliasa Lindholma, Rusi vyrovnali v treťom dejstve zásluhou Sergeja Andronova.

V zápase Ruska so Švédskom rozhodli až samostatné nájazdy
SITA/AP

V predĺžení mali viac šancí Rusi, ktorí napokon predviedli lepšiu individuálnu zručnosť aj v nájazdoch. O dvoch bodoch pre zverencov trénera Olega Znaroksa rozhodol Artemij Panarin.

Do vedenia mohli ísť v úvode zápasu Rusi, keď Dadonov našiel krížnou prihrávkou Provorova, Švédov ale podržal Fasth prvým dôležitým zákrokom zápasu. Ďalší predviedol v deviatej minúte, keď vychytal úplne voľného Mozjakina, ktorý nedokázal dopraviť puk do bránky ani na dva razy. V pätnástej minúte poslal Švédov do vedenia Lindholm strelou spomedzi kruhov.

hokej-2_0a000002-b11c-947d.jpg

Druhé dejstvo začali aktívnejšie Rusi, ale prvú veľkú šancu v ňom mal ich súper. Johna Klinberga ale v dobre pozícii vychytal Vasilevskij. V 31. minúte sa o slovo prihlásila jedna z najväčších hviezd šampionátu, Panarin však po prihrávke Dadonova namieril iba do betónov Fastha. Zaujímavý hokej pokračoval až do sirény oddeľujúcej druhú a tretiu tretinu, skóre sa však nezmenilo.

Rusi sa však dočkali vyrovnania v 44. minúte. Andronov zužitkoval prihrávku Barabanova a prekonal Fastha. O tri minúty neskôr mohli pridať druhý gól Kiselevič a po ňom aj Panarin, ale Fasth zostal tentoraz neprekonaný. Skóre sa do konca riadneho hracieho času nezmenilo, rozhodnúť sa napokon muselo až v samostatných nájazdoch.

Kolín A-skupina

Švédsko - Rusko 1:2 pp a sn (1:0, 0:0, 0:1, - 0:0, 0:1)

Góly: 15. Lindholm (Rask, Hedman) - 44. Andronov (Barabanov, Provorov), + rozhodujúci nájazd Panarin. Rozhodcovia: Salonen (Fín.), Stricker (Švaj.) – Kaderli (Švaj.), Vanoosten (Kan.), vylúčení: 2:1 na 2 min., presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0.

Švédsko: Fasth - Stralman, Hedman, Ekman-Larsson, Brodin, J. Klingberg, Edler - Lindholm, Rask, Landeskog - Krüger, Eriksson, Omark - Nylander, Söderberg, Karlsson - Lundqvist, Nordström, C. Klinberg

Rusko: Vasilevskij - Gavrikov, Kiselevič, Antipin, Belov, Provorov, Mironov, Zub - Telegin, Andronov, Plotnikov - Dadonov, Šipačov, Panarin - Kučerov, Namestnikov, Gusev - Mozjakin, Barabanov, Tkačov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok