Fidel prirovnal agresivitu NATO k nacistom

SITA
2.9.2014 13:45

Kubánsky exprezident Fidel Castro podrobil tvrdej kritike správanie NATO a západných krajín vo svetle krízy na Ukrajine. Podľa jeho slov sa vyjadrenia aliancie a niektorých jej členov dajú prirovnať k postupom niekdajšieho nacistického Nemecka.

Fidel prirovnal agresivitu NATO k nacistom
SITA/AP

Legendárny revolucionár tvrdí, že takýmto konaním podnecujú konflikty v zahraničí namiesto investovania peňazí do humanitárnej pomoci. Západ zároveň obvinil z pokrytectva a agresivity. Podľa jeho slov je preto správne, keď sa Kuba naďalej odmieta podvoliť americkému nátlaku a to aj napriek dopadom na svoje hospodárstvo.

"Mnohí ľudia sú zarazení, keď počujú stanoviská niektorých európskych hovorcov NATO hovoriacich spôsobom a tvárou nacistických SS," napísal vo svojom tradičnom, v pondelok zverejnenom príspevku pre vládny denník Castro, ktorý pochválil niekdajší Sovietsky zväz za materiálnu a technologickú podporu slabších a chudobnejších krajín. "Na pažravosti založená ríša Adolfa Hitlera vošla do histórie s nie menšou hanbou ako podpora poskytovaná agresívnym a buržoáznym vládam NATO, čo z nich robí terče posmechu Európy a sveta," napísal Fidel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok