Tento bazén nie je pre nesmelých. Umožní vám však lietať

TA3
29.4.2017 19:29

Vznášate sa, pomaly smerujete dopredu a odrazu zem pod vami zmizne a objaví sa desiatky metrov nižšie. Takýto zážitok doteraz sprostredkovali len fantastické filmy či hry, stáva sa však súčasťou luxusných rezortov.

Tento bazén nie je pre nesmelých. Umožní vám však lietať
Instagram/marketsquaretower

Hit sociálnych sietí

Jeden z apartmánových výškových domov v americkom Houstone sa pýši atrakciou, ktorá pobláznila sociálne siete. Bazén, ktorý je na streche komplexu, sa nekončí pri jeho okraji, ale pokračuje ďalej vysoko nad okolitý terén.

Architektom komplexu Market Square Tower sa tým, že nechali presklený bazén prečnievať zo strechy, podarilo získať poriadnu pozornosť. Ľudský mozog na podobné vizuálne zážitky nie je zvyknutý a ak ste na okraji bazéna, môžete mať pocit, že chodíte, respektíve plachtíte po oblohe.

Len pre obyvateľov komplexu

Pre výraznejší efekt má bazén dno z plexiskla. Pod priehľadným povrchom sa nachádza dokonalý výhľad na ulicu pod výškovou budovou.

Na Instagrame sa objavilo niekoľko záberov, ktoré ukázali, aký unikátny zážitok vysunutý bazén poskytuje. Ľudia majú na vrchole 153-metrovej budovy najmä pocity strachu a ohromenia. Mali by však byť v bezpečí, plavca od pádu na ulicu delí 20-centimetrové plexisklo. Bazén je prístupný len pre obyvateľov výškovej budovy.

Would you swim in an infinity pool like this? Freaky!!! #downtownhouston #marketsquare #infinitypool #skyrise @infinity_pools

Príspevok, ktorý zdieľa Lisa Forbus (@blackforestmom67), Apr 9, 2017 o 6:28 PDT

V Houstone to nie je jediný podivný bazén. Hotel Marriott Marquis Houston na svojej streche vo výške 33 metrov urobil umelý kanál, ktorý tvarom pripomínala štát Texas.

 

S nápadom preskleného bazéna umiestneného desiatky metrov nad ulicou sa pohrávajú architekti aj v iných mestách sveta. Najbližšie k Slovensku sa podobná atrakcia nachádza zrejme v talianskych Dolomitoch. Tam však nezmätie plavca výhľad na parkovisko a rušnú ulicu, ale poteší ho prírodná scenéria.

bazen-hotel-hubertus-dolomites_0a000002-1eca-89f3.jpg
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok