Edmonton vstúpil do série s Anaheimom víťazne, hrdinom Larsson

TA3 TASR SITA NHL
27.4.2017 08:55

Hokejisti Nashville zvíťazili v prvom zápase 2. kola play off zámorskej NHL na ľade St. Louis 4:3 a ujali sa vedenia v sérii. V ďalšom súboji semifinálovej série Západnej konferencie triumfoval Edmonton v zostave so slovenským obrancom Andrejom Sekerom nad domácim Anaheimom 5:3.

Edmonton vstúpil do série s Anaheimom víťazne, hrdinom Larsson
SITA/AP

Po dvoch tretinách zápasu Anaheim - Edmonton svietil na tabuli stav 1:1, góly sa začali hustejšie sypať až v tretej časti. Ducks v nej dokázali vyrovnať skóre z 1:3 na 3:3, koncovka duelu ale patrila hosťom. Hrdinom zápasu sa stal švédsky obranca "olejárov" Adam Larsson, autor dvoch presných zásahov vrátane víťazného z 56. minúty. Švédsky bek prekorčuľoval celé klzisko a šťastne skóroval, keď si domáci Josh Manson smolne zrazil puk korčuľou do siete.

Okrem toho zaznamenal Larsson aj tretí kanadský bod za asistenciu. O dva presné zásahy sa postaral aj jeho spoluhráč Mark Letestu, Leon Draisaitl prispel k výhre štyrmi bodmi za gól a tri asistencie. Slovenský obranca Andrej Sekera bol s časom 22:37 min. najvyťaženejším hráčom Oilers, pripísal si mínusový bod, dva strelecké pokusy a zaplietol sa aj do hromadnej šarvátky, po ktorej inkasoval menší trest za hrubosť.

Ducks potvrdili, že majú najhoršie oslabenie v play off, keď z piatich presiloviek Oilers dostali dva góly. "Káčeri" prehrali v riadnom hracom čase prvýkrát od 10. marca, po dlhej sérii 19 stretnutí. V 1. kole play off zdolali Calgary hladko 4:0 na zápasy. Šancu na reparát budú mať v noci na sobotu, keď privítajú "olejárov" opäť na domácom ľade.

St. Louis - Nashville 3:4 (0:1, 1:2, 2:1) - stav série 0:1
Góly: 29. Parayko (Edmundson, Brodziak), 47. Schwartz (P. Stastny, Edmundson), 50. Sobotka (Pääjärvi) - 12. C. Wilson (Subban, Ellis), 23. Subban (Johansen), 33. F. Forsberg (Subban, Josi), 55. Fiddler (Watson)

Anaheim - Edmonton 3:5 (0:0, 1:1, 2:4) - stav série 0:1
Góly: 21. Getzlaf (Fowler, Kesler), 50. Eaves (Getzlaf, Montour), 51. Silfverberg (Cogliano, Kesler) - 27. Letestu (Nugent-Hopkins, Draisaitl), 47. Letestu (Draisaitl, McDavid), 49. Larsson (Draisaitl, Maroon), 56. Larsson (Klefbom, Maroon), 59. Draisaitl (Lucic, Larsson)
Andrej Sekera (Edmonton) 22:37 min, 2 strely, 2 tr. min, -1 bod, 5 zblokovaných striel

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok