V rokovacej sále parlamentu bude visieť štátna vlajka aj vlajka EÚ

TASR
28.3.2012 11:55

Štátna vlajka SR, ale aj vlajka EÚ napokon v rokovacej sále Národnej rady SR budú. TASR to dnes potvrdil predseda parlamentu Pavol Hrušovský (KDH) v reakcii na list, ktorý mu poslal poslanec OĽaNO Alojz Hlina.

V rokovacej sále parlamentu bude visieť štátna vlajka aj vlajka EÚ
SITA

Alojz Hlina sa štátnej vlajky v rokovacej sále dožadoval aspoň počas skladania poslaneckých sľubov. "Požiadal som vedúceho kancelárie, aby po konzultácii s architektom, ktorý má autorské právo na interiér rokovacej sály, zistil, či ho možno dopĺňať alebo inak preorganizovať, napríklad štátnymi symbolmi. Ja som považoval za dostatočné, že štátny znak je stvárnený na priečelí rokovacej sály, aj keď mnohým a ani mne sa nepáči, že nie je v štátnych farbách. Je to ale umelecké stvárnenie do dreva," povedal Hrušovský, ktorému však nerobí problém, aby bola slovenská štátna vlajka v rokovacej sále umiestnená natrvalo.

Hlina v liste predsedovi NR SR upozornil, že budova NR SR ako jedna z mála na svete nemá vo svojej rokovacej sále umiestnenú vlajku vlastnej krajiny. "Vyjadrujem presvedčenie, že predseda NR SR mojej žiadosti vyhovie a učiní tak môj akt slávnostného sľubu dôstojným a plnohodnotným," uviedol.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok