Brazílsky brankár odsúdený za vraždu priateľky putuje späť do väzenia

TA3 SITA
26.4.2017 09:07

Brazílsky futbalový brankár Bruno Fernandes de Souza musí späť do väzenia. Rozhodol o tom najvyšší súd v tejto juhoamerickej krajine, ktorý zamietol jeho odvolanie.

Brazílsky brankár odsúdený za vraždu priateľky putuje späť do väzenia
SITA/AP

Stalo sa tak aj po vlne odporu verejnosti, keďže futbalista si až do marca odpykával 22-ročný trest za účasť na zabití expriateľky Elizy Samudiovej. Medzitým na slobode podpísal zmluvu s druhodivíznym klubom Boa Esporte, čo vyvolalo nevôľu u hráčov, fanúšikov či sponzorov klubu. Od momentu podpisu zmluvy klub prišiel až o piatich partnerov.

Tridsaťdvaročný Bruno, ktorý predtým pôsobil aj v špičkových brazílskych kluboch Atlético Mineiro či Flamengo Rio de Janeiro, bol odsúdený za to, že si ešte v roku 2013 objednal vraždu Samidiovej u svojho priateľa. Brankár podľa obžaloby vylákal 25-ročnú modelku do Vespasiana v Minas Gerais pod zámienkou, že sa chce prihlásiť k otcovstvu dieťaťa. Samudiovú násilím držali na ranči, zabili, rozštvrtili a jej pozostatky pohodili psom.

Bruno bol kapitánom Flamenga Rio de Janeiro, keď v roku 2009 získal domáci titul. Už v decembri 2010 ho uznali vinným v samostatne posudzovaných prípadoch únosu a nátlaku so zámerom donútiť spomenutú expriateľku k interupcii.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok