PR správa

Celoročné pravidelné čistenie – nutnosť? Alebo príjemné zlepšenie nášho životného prostred

Odborník
15.7.2014 11:07

Možno sa nám to zdá, ale akoby sa to neustále opakovalo skoro každý deň. Ešte sme poriadne neskončili a už aby sme zmeták,...

Celoročné pravidelné čistenie – nutnosť? Alebo príjemné zlepšenie nášho životného prostred
Odborník

Celoročné pravidelné čistenie – nutnosť? Alebo príjemné zlepšenie nášho životného prostredia?

Možno sa nám to zdá, ale akoby sa to neustále opakovalo skoro každý deň. Ešte sme poriadne neskončili a už aby sme zmeták , handru či vysávač chytali znova a ten nekonečný otravný čas trávili znova tým istým spôsobom – upratovaním. Pri tom všetkom, ako keby toho nebolo dosť, každý chvíľu sú tu sviatky, čo len zasa znamená väčšie úsilie a snahu, aby naša domácnosť bola príjemným miestom na strávenie chvíľ s rodinou, známymi a kamarátmi. Tomuto pocitu sa však dá účinne predísť a to stačí len dodržiavať určitý plán a ísť podľa chronologických bodov, aby sme niektoré činnosti nemuseli robiť duplicitne a naša práca bola nadmieru efektívna.  Všetky činnosti, ktoré si len dokážete spojiť do slova čistenie ako: antistatické odstraňovanie prachu, manuálne vysávanie, ak nemáte moderný robotický vysávač, ukladanie a triedenie špinavého a čistého prádla a kopu iných prác si treba predstaviť ako súčasť presne stanoveného plánu. Presne týmto spôsobom postupuje firma Topservis, ktorá sa upratovaniu venuje profesionálne už dlhé roky a efektivitu tohto plánu má overenú v praxi. Pri snahe o to, aby sme boli zdravší, dôkladne si oddýchli od stresu dnešnej doby a celkovo sa lepšie cítili, firma Topservis sa dnes o tieto tipy podelí. Už nebudete musieť tráviť množstvo času pri bezcieľnom behaní po byte za lepším a čistejším ovzduším. Nasledovaním týchto tipov dosiahnete úsporu času, energie a vlastných nervov, aby ste sa mohli venovať plnohodnotnejším činnostiam, ako výletom a oddychu vo svojom voľnom čase.

Top tipy od firmy Topservis:

  • Keď už sa rozhodnete, že sa pustíte do upratovania, nezanedbajte prípravy a dobre si premyslite, kde začnete a ako budete postupovať. Týchto pár minút sa vám niekoľko násobne vráti vo forme neskorších dividend.  Čas využijete na maximum a miniete minimum energie.
  • Dôkladne si vyberajte čistiace prostriedky a verte, že nie je žiadna hanba nechať si poradiť od odborníkov v oblasti. Je úplne logické, že keď sa niekto niečomu venuje po dlhší čas, následne nadobudne väčšie skúsenosti a má väčší prehľad v danej oblasti.

Topservis radí, aby čistenie bolo hrou:

  • Základ je postupovať chronologicky, podľa základného systému, ktorý platí v každej situácií. Postupujte od hora dole a od zadných miestností do predných, aby ste končili u vchodových dverí. Treba sa vyhnúť systému, ktorý predstavuje čistý chaos. Teda behať hore- dole z detskej izby do obývačky, potom rýchlo poumývať umývadla, následne sa vrhnúť na špinavé prádlo pri práčke, poumývať zem pri šporáku a pri tom všetkom nesmieme zabudnúť poumývať obloky. Následne nám aj tak minimálne polovica vecí utečie. Tomuto systému je však nadobro koniec. Zoberte si pero a kus papiera, vyberte si kľudné miesto, kde sa usadíte a v pokoji si spíšete, čo je treba urobiť hneť a čo má nižšiu prioritu a v tejto chvíli by to bola iba strata času.
  • V následnom kroku nezabúdajte do tohto procesu zapojiť celú rodinu, aby všetko nezostalo na Vás a práca išla ľahšie od ruky.

Ak sa budete držať týchto jednoduchých rád, upratovanie už pre Vás nebude príťažou!

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok