Rádio dostalo po debate s kotlebovcom Mazurekom vysokú pokutu

TA3 TASR
25.4.2017 16:54

Kontroverzné názory poslanca kotlebovcov Milana Mazureka na Rómov, islam či mimovládky budú stáť jedno zo slovenských rádií draho. Musí zaplatiť pokutu 15-tisíc eur.

Rádio dostalo po debate s kotlebovcom Mazurekom vysokú pokutu
reprofoto youtube.com

Vysielateľ Rádia Frontinus dostal za debatu s poslancom ĽSNS Mazurekom pokutu vo výške 15-tisíc eur. Sankciu mu uložila Rada pre vysielanie a retransmisiu. Na zasadnutí konštatovala porušenie zákazu podnecovania nenávisti, informovala Lucia Jelčová z RVR.

Októbrová diskusia s Mazurekom bola podľa RVR neobjektívna. Poslanec NR SR za ĽSNS bol jediným hosťom. Rade sa nepáčili jednostranné názory na riešenie rómskej problematiky, väzenského systému, dôchodkov či prerozdeľovania verejných financií. Mazurek sa vyjadroval aj k činnosti koalície, opozície, generálneho prokurátora a mimovládnej organizácie Ľudia proti rasizmu. Na reláciu "Debata na telefón" z druhého októbra prišlo osem sťažností.     

"Rádio neposkytlo akúkoľvek názorovú oponentúru, čím prišlo k nezabezpečeniu objektívnosti a nestrannosti politicko-publicistického programu," informovala Jelčová z RVR. Rada za toto uložila ďalšiu sankciu - upozornenie na porušenie zákona. Mazurek v diskusii používal urážlivé vyjadrenia, a to najmä na adresu rómskeho etnika a islamských migrantov, upozornila RVR. Rozhodnutie Rady nadobudne právoplatnosť jeho doručením vysielateľovi. Ten ho môže napadnúť správnou žalobou na krajskom súde.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok