Chelsea a Real Madrid po výhrach u súperov bližšie k semifinále LM

TASR, TA3
27.3.2012 23:32

Futbalisti Realu Madrid naplnili papierové predpoklady, keď v utorňajšom prvom štvrťfinálovom zápase Ligy majstrov zvíťazili na pôde APOELu Nikózia jednoznačne 3:0. V druhom súboji večera Benfica Lisabon prehrala pred vlastnými fanúšikmi s londýnskou Chelsea 0:1.

Úvod futbalovej bitky v Lisabone sa niesol v znamení opatrnosti oboch mužstiev. Až v 19. minúte videli fanúšikovia prvý vážnejší vzruch pred bránou hostí. Centrovanú loptu si paraguajský útočník Cardozo stlmil na prsiach, ale v páde volejom stihol zakončiť len vedľa brány. V 39. minúte si loptu pekne zasekol Torres, odpútal sa šikovne od brániaceho Jardela, ale jeho strela mierila nad. O niekoľko okamihov neskôr Meireles napriahol z 25 metrov a vyprášil rukavice brankára Benficy.

Vyrovnaný priebeh zápasu pokračoval aj po zmene strán, pričom útočná snaha Benficy sa zväčša končila pred šestnástkou a na ďalekonosných pokusoch si Čech pochutil ako medveď na malinovom kríku. Po hodine hry mohol na opačnej strane Mata potrestať zaváhanie Luisaa, no z uhla namieril len do bočnej žrde. Čo sa nepodarilo jemu, vyšlo v 75. minúte Kalouovi, ktorý upratal do brány center dobre hrajúceho Torresa - 0:1. Chelsea v závere odolala zúfalej snahe domácich o vyrovnanie.

Real Madrid sa podľa očakávania od úvodných minút nasťahoval na polovicu súpera, lenže ten prvý polčas akoby zázrakom prežil bez ujmy. Z celkove desiatich streleckých pokusov nedokázal "biely balet" vyťažiť ani jeden gól a v tutovkách si postupne vylámali zuby všetky jeho ofenzívne esá. Hostia pokračovali v obrovskom tlaku aj po zmene strán, ale APOEL hrdinsky odolával. Účelová defenzíva cyperského šampióna mala s futbalom málo spoločné, keďže počas 90 minút ani raz nevystrelili jeho hráči na bránu súpera.

Napokon predsa len zaúradovala spravodlivosť, keď Benzema prelomil streleckú smolu Realu a v 74. minúte otvoril skóre - 0:1. V 82. minúte po centri Marcela zvýšil na 2:0 striedajúci Kaka a v 90. minúte Benzema uzavrel skóre, no Real vzhľadom na počet šancí mohol vyhrať pokojne aj šesťgólovým rozdielom. Španielsky gigant sa vďaka víťazstvu na Afroditinom ostrove stal historicky prvým klubom, ktorý v EPM/LM dosiahol jubilejné 200. víťazstvo.



Benfica Lisabon - Chelsea Londýn 0:1 (0:0)
Gól: 75. Kalou. Rozhodca: Tagliavento (Tal.), ŽK: Cesar, Luisao, Garcia - Meireles
zostavy a striedania:
Benfica: Moraes - Pereira, Luisao, Jardel, Emerson - Witsel, Garcia (82. Nolito), Gaitan, Cesar (69. Rodrigo) - Aimar (69. Matič), Cardozo
Chelsea: Čech - Ferreira (80. Bosingwa), Luiz, Terry, Cole - Mikel, Ramires, Meireles (68. Lampard) - Mata - Torres, Kalou (83. Sturridge)

<iframe frameborder="0" width="480" height="323" src="http://www.dailymotion.com/embed/video/xpq9t0"></iframe>

APOEL Nikózia - Real Madrid 0:3 (0:0)
Góly: 74., 90. Benzema, 82. Kaka. Rozhodca: Brych (Nem.), bez kariet.
zostavy a striedania:
APOEL: Chiotis - Jorge, Oliveira (13. Kaka), Poursaitides, Boaventura - Charalambides, Pinto (72. Solari), Morais, Alexandrou (46. Sousa) - Tričkovski - Ailton
Real: Casillas - Arbeloa, Ramos, Pepe, Coentrao (63. Marcelo) - Sahin (84. Granero), Khedira, Özil - Ronaldo, Benzema, Higuain (63. Kaka)

<iframe frameborder="0" width="480" height="270" src="http://www.dailymotion.com/embed/video/xpqa0s"></iframe>

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok