Senica uhrala prvú remízu v sezóne, body si delila s Ružomberkom

TASR, SITA, TA3
27.3.2012 23:47

Šiesty Ružomberok, pohybujúci sa v pokojných corgoňligových vodách privítal na svojom štadióne Senicu. Tá je štvrtá a túžila nestratiť kontakt s vedúcimi tímamy tabuľky.

MFK Ružomberok - FK Senica 0:1 (0:0)
Gól: 77. Wijlaars, ŽK: 42. Skalák - 15. Diarrassouba, 79. Jaroslav Diviš, 18. Štepanovský, ČK: 33. Štepanovský (Senica) po druhej žltej karte, rozhodovali: Leško - Brendza, Jenčura, 1520 divákov

Zostavy:

Ružomberok: Zich - P. Maslo (82. M. Poliaček), Nosek, Greššák, J. Chovanec - Lásik - Skalák, Hoferica (57. Serečin), Ďubek - Markovič (64. Š. Pekár), Masaryk
Senica: P. Bolek - Štepanovský, P. Pavlík, Gorosito, Pedro Leal - Križko - Jaroslav Diviš, Wijlaars, M. Ďurica (74. Kalabiška) - T. Kóňa - Diarrassouba (46. R. Blackburn, 90.+ Hošek)

Domáci hráči začali aktívnejšie. V 7. min vnikol do senického pokutového územia Masaryk, ale jeho strelu zblízka brankár hostí Bolek kryl. Fázy bez šancí preťala potom až 21. minúta a v nej prekvapujúca strela Martina Ďuricu z 20 metrov, ktorú vyrazil domáci gólman Zich. Krátko nato "zabehol" za ružomberskú obranu agilný Diarrassouba, no Zich bol opäť pozorný. Ten istý hráč sa po prvej príležitosti ocitol v šanci aj vzápätí, v rozhodujúcom momente mu však excelentným spôsobom zobral loptu Nosek. Od 20. min hrali Seničania len s desiatimi hráčmi, keď Štepanovský uvidel druhú žltú kartu a automaticky aj červenú. Až do konca prvého polčasu sa pod Čebraťom už nič dôležité neudialo.

Aj úvod druhého dejstva patril Ružomberčanom, ktorí sa snažili nájsť dieru v pevnej obrane súpera. V 59. min striedajúci Serečin našiel centrom Pavlíka, ktorého strelu z voleja Bolek s námahou vytlačil na brvno. Potom sa prakticky stále hralo na polovici Senice, domáci sa však nedostali ani k náznaku šance. V 72. min mohol všetko zmeniť striedajúci Štefan Pekár, Bolek však jeho gólovú strelu stihol vyraziť nohou. O tri minúty neskôr prišiel blesk z čistého neba na strane hostí. Blackburn prenikol po pravej strane, nasledoval center na Wijlaarsa a proti jeho umiestnenej strele v 77. min bol Zich bezmocný - 0:1. Záverečný tlak Liptákov bol už len platonický a hostia ich pokusy s prehľadom eliminovali.

Hlasy:

Aleš Křeček (tréner Ružomberka:): "Chceli sme potvrdiť víťazstvo zo Zlatých Moraviec a bodovo sa priblížiť k nášmu dnešnému súperovi. V prvom polčase sme si nevypracovali vážnejšiu šancu. Pri početnom oslabení sa súper zameral na pozornú obranu a brejky, jeden mu napokon aj vyšiel. Z výsledku sme veľmi smutní."

Stanislav Griga (tréner Senice): "Zápas by som rozdelil do dvoch častí. Kým sme boli v plnom počte, hrali sme dobre a mali sme aj dve sľubné príležitosti. Po vylúčení Štepanovského sme sa už viac zamerali na bránenie. Domáci mali v druhom polčase veľkú šancu, pri Pekárovom pokuse stálo pri nás šťastie. Toto víťazstvo si nesmierne vážime."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok