Slovenské tenistky hrajú s Holandskom po prvom dni nerozhodne

TA3 TASR
22.4.2017 17:05

Slovenské tenistky hrajúce baráž o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie zakončili prvý deň prehrou. O vyrovnávajúci bod pre holandské farby sa na antuke v bratislavskom NTC zaslúžila Kiki Bertensová, ktorá zdolala slovenskú dvojku Rebeccu Šramkovú 6:1, 6:3.

Prvý bod zariadila Čepelová

V úvodnom singli si slovenská jednotka Jana Čepelová poradila s Richel Hogenkampovou 6:3, 6:2. Nedeľňajší program v Aegon aréne otvorí o 13.00 h súboj tímových jednotiek Čepelovej a Bertensovej.

Šramková, pre ktorú to bol domáci fedcupový debut, nestratila v úvodnom geme pri svojom podaní ani fiftín. V ďalších minútach však dianie na centri úplne ovládla Bertensová. Holanďanka získala šesť gemov v rade. Kvalitne servovala, umne menila rytmus hry, účinne využívala slajz.

Šramková sa snažila byť agresívna, no robila priveľa nevynútených chýb. Na začiatku druhého dejstva začala Šramková predvádzať odvážnu hru, ktorou očarila fanúšikov pri víťaznej fedcupovej premiére v talianskom Forli.

Súperkám máme čo odplácať

Po dvoch brejkoch viedla 3:0 a 30:0. Holanďanka však v ďalšom priebehu setu potvrdila, prečo bola vlani v semifinále Roland Garros. Rovnako ako  v prvom sete získala šesť hier za sebou a za stavu 5:3 premenila vďaka esu hneď prvý mečbal.

Vo fedcupovej histórii ide o štvrtý vzájomný zápas, "Oranjes" vedú vo vzájomnej bilancii 2:1. Slovenky majú Holanďankám čo odplácať, v roku 2015 s nimi prehrali na antuke v Apeldoorne 1:4. Liptákove zverenky sa prebojovali do baráže vďaka februárovému víťazstvu 3:2 na pôde Talianska. Hrdinkou vo Forli sa stala fedcupová debutantka Šramková, ktorá uspela v oboch dvojhrách, tretí bod pridala skúsená Daniela Hantuchová.

SLOVENSKO - Holandsko 1:1 po prvom dni
Jana Čepelová - Richel Hogenkampová 6:3, 6:2
Rebecca Šramková - Kiki Bertensová 1:6, 3:6

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok