Košice sú krok od finále, domáci Zvolen deklasovali 6:1

TASR, TA3
27.3.2012 22:06

Hokejisti úradujúceho majstra HC Košice zvíťazili v treťom semifinálovom zápase play off nad HKM Zvolen 6:1 a v sérii vedú 3:0. Postup do finále môžu zverenci trénera Miroslava Ihnačáka spečatiť už v stredu pod Pustým hradom.

Košice sú krok od finále, domáci Zvolen deklasovali 6:1
SITA

HKm Zvolen - HC Košice 1:6 (0:1, 1:3, 0:2) - stav série: 0:3, štvrtý duel sa hrá v stredu opäť na ľade vo Zvolene 
Góly: 33. Marek Slovák (L. Jurík) - 2. Zálešák (Kolba, P. Bartoš), 22. Jenčík (Michal Novák, S. Gron), 23. Mlynarovič (J. Tabaček, Hvila), 37. Michel Miklík (Spilar, Dravecký), 42. Zálešák (P. Bartoš, Kristek), 60. Marek Haščák (Dravecký, Pašek) 
Vylúčení: 0:4 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc, Jonák - J. Tvrdoň, Valach, 4064 divákov 

Zostavy:
Zvolen: Trenčan - Marek Ďaloga, Jindra, Juraško, Hraško, M. Vantroba, Šiška, Pokovič - Zuzin, Brabenec, Čurilla - Marek Slovák, L. Jurík, Síkela - T. Méry, P. Fekiač, P. Huňady - Urgas, V. Fekiač, Buda 
Košice: Hylák - J. Tabaček, Homer, Kolba, Šeda, Michal Novák, Martin Chovan, Slimák - Dravecký, Marek Haščák, Pašek - Zálešák, Kristek, P. Bartoš - Michel Miklík, S. Gron, Jenčík - Spilar, Hvila, Mlynarovič 

Zdravotne zdecimovaní domáci nastúpili bez jedenástich opôr so siedmimi juniormi v zostave a už po 96 sekundách inkasovali. Kolba poslal puk k pravej Trenčanovej žrdi a Zálešákovi už stačilo len zamiesiť puk do siete - 0:1. Hostia potom trochu poľavili v tempe, naopak Zvolenčania sympaticky bojovali a dostávali sa čoraz bližšie na dostrel Hyláka. V závere prvého dejstva si dokonca vypracovali miestami až drvivý tlak, ktorý však nedokázali zúročiť vo vyrovnávací gól. Tesne pred košickou bránkou neuspeli Marek Slovák s Lukášom Juríkom, neujali sa ani pokusy P. Fekiača a Méryho. V 19. min spálil stopercentnú šancu Lukáš Jurík, keď zblízka po prihrávke spoza bránky napálil len do Hyláka. Dvadsaťdva sekúnd pred prvou sirénou sa puk od Čurillovej korčule odrazil len do žŕdky.

Na začiatku prostrednej časti však Zvolenčania "schytali" studenú sprchu v podobe dvoch lacných gólov, ktoré prakticky rozhodli o osude zápasu. V 22. min vyslal neveľmi prudkú strelu od modrej čiary Michal Novák a Jenčík šikovne tečoval za Trenčanov chrbát. Už o niekoľko sekúnd si zvolenský brankár sám zrazil puk za svoj chrbát po nahodení Mlynaroviča spoza bránky - 0:3. Košičania sa opäť dostali do pohody, aj keď museli odrážať neustále nájazdy snaživých hráčov HKm. V 29. min predviedol individuálnu parádu Brabenec a v 32. min ho napodobnil Zuzin, ani jeden z nich sa však zoči-voči skvelému Hylákovi nepresadil. Podarilo sa to až v 33. min Marekovi Slovákovi, keď z otočky z pravého kruhu vymietol horný roh bránky "východniarov" - 1:3. Tí však nechceli nechať nič na náhodu, o ďalšie štyri minúty po utešenej kombinácii zvyšoval na 4:1 pre Košice zblízka Miklík.

Pravidlo druhej minúty neprerušili hostia ani v tretej tretine: v čase 41:17 min sa po prihrávke Bartoša oprel do puku Zálešák a z prvej piatykrát prekonal Trenčana. V tej chvíli už to bola pre Košičanov víťazná definitíva, a tak mohli hrať do konca zápasu len to, čo potrebovali. Zvolenskí mladíci naďalej bojovali o zmiernenie výsledku, blízko k tomu mali najmä v presilovkách. V 51. min počas signalizovanej početnej výhody Urgas neuveriteľným spôsobom netrafil prázdnu bránku. V záverečnej minúte, presne 37 sekúnd pred koncom duelu, ešte prikrášlil pohodlné košické víťazstvo Marek Haščák.

Hlasy:
Peter Mikula (tréner Zvolena): "Treba poďakovať hráčom za statočný výkon v situácií, v akej sa momentálne nachádzame. Košice nás vyškolili v efektivite, aj keď sme mohli dať nejaké góly navyše. Chlapci robili, čo mohli, ale asi nám to nebolo súdené."

Miroslav Ihnačák (tréner Košíc): "Bolo to pre nás dôležité stretnutie, ktoré sme zvládli veľmi dobre. Musím chlapcom poďakovať za dobrý a disciplinovaný výkon."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok