Slovan si z Nitry vezie 3 body, výhru zariadil Halenár gólom z 90. minúty

TA3, TASR
27.3.2012 21:25

Zaváhanie lídra zo Žiliny využil úradujúci majster Slovan Bratislava, ktorý gólom Juraja Halenára z 90. minúty zdolal Nitru 1:0.

Slovan si z Nitry vezie 3 body, výhru zariadil Halenár gólom z 90. minúty
SITA

FC Nitra - ŠK Slovan Bratislava 0:1 (0:0)
Gól: 89. Grendel, ŽK: 36. Čirik, 38. Martin Tóth, 90. Kaspřák - 40. Grendel, 56. O. Smetana, ČK: 58. Čirik - 48. Had, rozhodovali: Samotný - E. Weiss, Súkeníková, 1659 divákov

Zostavy:
Nitra: L. Hroššo - Kaspřák, Harbuľák, Martin Tóth, Čirik - Šimončič - Boszorád, Seydouba Soumah, V. Gajdoš (79. Šimonek), Cleber (28. Ľ. Kolár) - Kroupa
Slovan: Putnocký - Bagayoko, Jánošík, Had, R. Konečný (69. Kolčák) - Kopúnek - Grendel (90. Szarka), Halenár, Kladrubský, K. Mészáros - O. Smetana (74. Šebo)


Nitrania nastúpili proti favorizovanému súperovi bez rešpektu. V 6. min našiel Soumah z rohového kopu Šimončiča, ten však prehodil Putnockého bránku. O štyri minúty neskôr strelu Gajdoša z 25 metrov tečovala obrana hostí. Slovanisti sa dostali pred bránku Nitry až po štvrťhodine hry, no neboli úspešní. Gólovú šancu si vypracovali až po polhodine hry, keď Halenárov center predlžil Smetana na K. Mészárosa, po ktorého hlavičke bravúrne vytlačil loptu mimo bránky Hroššo. Nitriansky gólman dobre zakročil aj v 38. min, keď po centri Konečného nebezpečne hlavičkoval Jánošík. V závere prvého polčasu mali blízko ku gólu domáci: Kolár ideálne prihral Boszorádovi, ale ten z desiatich metrov prestrelil. Krátko nato Kladrubského šancu zlikvidoval Hroššo.

Hneď po zmene strán skúšal šťastie spoza hranice pokutového uzemia Šimončič, ale jeho strela bola zblokovaná. Nitrania v útočnej akcii pokračovali, na Kaspřákov prízemný center však nikto nedočiahol a po Soumahovom prieniku zasiahol Putnocký. V 67. min po prihrávke Soumaha prestrelil bránku hostí Boszorád a o tri minúty skončil rovnako Gajdoš po spolupráci Kolára a Kroupom. V 77. min sa do dobrej pozície dostal Halenár, jeho strelu však obrana Nitry zblokovala. Onedlho našiel kapitán hostí Kladrubský striedajúceho Šeba, ale ten prestrelil. V 89. min rozhodca Samotný nariadil trestný kop a po Halenárovej strele tečoval loptu do siete Grendel - 0:1.

Hlasy:

Ladislav Jurkemik (tréner Nitry): "Proti kvalitnému súperovi sme odohrali dobrý zápas. Vytvorili sme si šance i tlak a myslím si, že toto stretnutie si zaslúžilo remízu. Nie som spokojný s výsledkom, ale určite ma tešia výkony hráčov."

Vladimír Weiss st. (tréner
Slovana Bratislava): "Bol to veľmi náročný zápas pre obidve strany. V prvom polčase sme mali dobré šance, no po prestávke sme prišli o hráča a tlak Nitry bol prirodzený. Napokon rozhodol gól v závere. Pre nás sú to tri zlaté body, ktoré si odvážame z ťažkej nitrianskej pôdy."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok