Silná Únia prežije aj Le Penovej víťazstvo, upokojuje Juncker

TA3 ČTK
21.4.2017 15:18

Európska únia je dostatočne silná, aby prežila aj víťazstvo euroskeptického kandidáta v prezidentských voľbách vo Francúzsku, myslí si predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker.

Silná Únia prežije aj Le Penovej víťazstvo, upokojuje Juncker
SITA/AP

Novinárom jeho pohľad na voľby pripomenula hovorkyňa komisie Mina Andreevová s tým, že v takom prípade podľa neho musia byť v krajine silné aj proeurópske sily. "Ale je na francúzskych voličoch, aby vyjadrili svoj názor," upozornila hovorkyňa. V mene komisie odsúdila štvrtkový teroristický útok v centre Paríža.

Juncker sa spôsobom, ktorý  jeho hovorkyňa pripomenula, prvýkrát vyjadril v polovici marca v rozhovore s nemeckým denníkom Bild am Sonntag. V ňom vyhlásil, že ani zvolenie Marine Le Penovej za francúzsku prezidentku by nebolo koncom európskeho projektu.

V nedeľu čaká Francúzov prvé kolo ostro sledovaných prezidentských volieb, ktoré zatiaľ nemajú jasného favorita. Medzi štyrmi najsľubnejšími kandidátmi ale nechýba práve Le Penová, šéfka Národného frontu a europoslankyňa známa svojim protiunijným a protimigračným programom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok