S Číňanmi o vstupe do skupiny nerokujeme, tvrdí Penta

TA3 TASR
21.4.2017 13:17

Informácia, že investičná skupina Penta rokuje s čínskou spoločnosťou CEFC o vstupe do vlastníckej štruktúry Penty, nie je pravdivá. V reakcii na informácie zverejnené českým týždenníkom Euro to uviedol PR špecialista Penta Investments Gabriel Tóth.

S Číňanmi o vstupe do skupiny nerokujeme, tvrdí Penta
SITA/AP

Žiadne iné transakcie neprebehli

"Okrem predaja Florentina neprebehli žiadne iné transakcie so spoločnosťou CEFC, so spoločnosťou sme potenciálne pripravení rokovať o predaji našich firiem, ktoré nepokladáme za strategické," doplnil Tóth s tým, že môže ísť o firmy mimo zdravotníctva, médií, bánk, retailu či výroby.

Týždenník Euro priniesol informáciu, že čínska investičná skupina CEFC chce vstúpiť do vlastníckej štruktúry česko-slovenskej investičnej skupiny Penta, od ktorej minulý rok kúpila za 7,4 miliardy Kč (275,02 milióna eur) administratívne centrum Florentinum.

Záujem o zdravotníctvo

Práve transakcia s Florentinom, s ktorou sú podľa informácií Eura spokojné obidve strany, stojí za úsilím o prehĺbenie spolupráce. Jednou z možností je podľa dvoch od seba nezávislých zdrojov vstup CEFC do investičnej skupiny. "Uvažujú o kúpe polovice Penty," uviedol jeden zo zdrojov.

V prípade nákupu polovice česko-slovenskej investičnej skupiny by išlo o zvlášť veľkú transakciu. Jej hodnota by sa mohla pohybovať okolo 20 miliárd Kč, vyčíslil týždenník. Ďalšou možnosťou je, že by sa CEFC podieľala s Pentou na spoločných projektoch. "Majú obrovský záujem o zdravotníctvo," uviedol dobre informovaný zdroj.

Práve v tejto oblasti je
Penta skutočne silná. Okrem zdravotníctva pôsobí aj v realitách, médiách, v strojárstve, maloobchode či v oblasti hazardu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok