Veľký boss sýkorovcov dostal aj v obnovenom procese doživotie

TA3 TASR
20.4.2017 12:57

Kýbel, ako prezývali neslávne známeho bossa gangu sýkorovcov Róberta Lališa, dostal na Špecializovanom súde opäť doživotný trest. Nepomohlo, že Kýbel obnovený proces neuznával a tvrdil, že jeho práva boli pošliapané. Podobne dopadli aj jeho kumpáni.

Dostali rovnaké tresty

Rozsudok Lališ si neprišiel vypočuť. Rovnako ani takisto na doživotie odsúdený Ivan Cupper, zvaný Vincko, a Jozef "Potkan" Roháč, ktorý je vo väzbe v Maďarsku.     

Ďalší vysokopostavený člen zločineckej skupiny Martin Bihari, známy ako Rus, si má odsedieť 23 rokov, keďže svoju vinu priznal. Alojza Kromku, prezývaného Lojzo Čistič, súd síce uznal vinným, ale upustil od uloženia trestu, lebo už je za mrežami na doživotie. Výška trestov, ktoré dnes ŠTS uložil, je zhodná s tými, ktoré sýkorovci dostali už vlani. Vtedy sa však niektorí odvolali na najvyšší súd a ten vec vrátil späť prvostupňovému súdu. V trestnej veci obžalovaného Lališa a spol. rozhodoval senát v rovnakom zložení ako pred rokom.

Obžaloba zo šiestich vrážd

Sýkorovci čelili obžalobe, ktorá ich vinila zo šiestich vrážd z rokov 1998 a 1999 - Eduarda a Roberta Diničovcov, Romana Deáka, Alojza Házyho, Dalera Hlavačku, Miloša Piliara a zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny.     

Rozsudok nie je právoplatný, obhajoba niektorých odsúdených priamo v súdnej sieni zahlásila odvolanie. Rozhodovať tak bude znova NS SR. V tejto súvislosti prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry vzniesol námietku zaujatosti voči senátu NS SR pod vedením Štefana Harabina. Rovnako postupoval aj právny zástupca poškodených rodičov Romana Deáka Daniel Lipšic, ten ju vzniesol voči predsedovi senátu Harabinovi. Kromkov obhajca Namir Alyasry zasa vzniesol námietku zaujatosti voči senátu NS SR pod vedením Juraja Klimenta. Pojednávanie sa konalo za múrmi banskobystrického Ústavu na výkon väzby.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok