Demonštrácie vo Venezuele prerástli do výtržností, zahynuli traja ľudia

TA3 TASR
20.4.2017 09:59

Masové protivládne demonštrácie vo Venezuele majú tretiu obeť - seržanta Národnej gardy. Predtým sa stali obeťou streľby študent a študentka.

Seržanta zastrelil ostreľovač počas "násilných protestov" v štáte Miranda neďaleko hlavného mesta Caracas, oznámil venezuelský ombudsman Tarek Saab, ktorého citovala agentúra Reuters. V meste San Cristóbal prišla predtým o život 23-ročná Paola Ramírezová, keď skupina stúpencov vlády obkľúčila demonštrantov a začala do nich strieľať, potvrdil pre agentúru AP starosta mesta.

Ešte skôr zahynul 17-ročný Carlos Moreno. Zasiahla ho do hlavy guľka, keď v Caracase prechádzal popri demonštrantoch. S protestom nemal nič spoločné, uviedla jeho rodina. Romero zomrel v nemocnici na operačnom stole, oznámil šéf miestnej nemocnice Miguel Salomón. Opozícia obvinila v tomto prípade zo streľby provládne milície.

Masové protestné akcie pokračujúce od začiatku apríla si v juhoamerickej krajine vyžiadali už šesť obetí. Na najnovšej demonštrácii stúpencov ostro kritizovaného prezidenta Nicolása Madura a jeho socialistov zúčastnili desaťtisíce ľudí. Medzi požiadavkami opozičných predákov figuruje vypísanie predčasných volieb v krajine.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok