More vyplavuje záhadné balíčky, objavili sa v troch krajinách

TA3 TASR
18.4.2017 21:14

Záhadné balíčky veľkosti tehly zabalené do čiernej fólie s hmotnosťou jedného kilogramu, ktoré v uplynulom týždni znepokojili občanov a návštevníkov nemeckého ostrova Borkum v Severnom mori, nezostali osamotené.

More vyplavuje záhadné balíčky, objavili sa v troch krajinách
SITA/AP

Už skôr prišli informácie z Belgicka i Holandska, že more vyplavilo podobné balíčky aj na tamojšie pláže. Nemecká polícia informovala, že asi 20 rovnakých balíčkov vyplavilo more na východofrízskych ostrovoch Baltrum a Norderney, uviedlo internetové vydanie lokálneho denníka Emder Zeitung.

Muži zákona už v uplynulom týždni ohlásili zintenzívnenie kontroly pláží na Borkume a vyzvali verejnosť, aby v prípade podobného nálezu balíčky obsahujúce nešpecifikovanú chemickú látku zaniesli neodkladne na policajný okrsok.

Vyšetrovatelia rátajú s tým, že more môže priplaviť aj ďalšie podobné balíčky. Zároveň varujú, že ich obsah by mohol spôsobiť značné zdravotné problémy a navyše, ak je ilegálny, sa každý, kto by ho prechovával, vystavuje riziku stíhania a vysokej pokuty. Obsah balíčkov by mali objasniť experti. Na špekuláciách, že by mohlo ísť o drogy, sa polícia odmieta podieľať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok