Simpsonovci sa začali pred 30 rokmi. Pozrite si ich prvý skeč

TA3 ČTK
18.4.2017 09:58

Kultová rodinka Simpsonovcov oslavuje. Príbehy Homera a Marge a ich detí Barta, Lisy a Maggie sa začali vysielať pred 30 rokmi. Išlo o krátky, dvojminútový skeč 19. apríla 1987 v rámci The Tracey Ullman Show.

Simpsonovci sa začali pred 30 rokmi. Pozrite si ich prvý skeč
SITA/AP youtube/NexFoxTV

Ikona americkej kultúry

Skeč si ihneď získal takú popularitu, že sa Simsonovcom vedenie štúdia Fox rozhodlo venovať hlavný vysielací čas. Animovaný seriál Simpsonovci sa potom začal vysielať 17. decembra 1989.

Seriál vytvoril režisér Matt Groening, ktorý má na konte ďalšie úspešné seriály, napríklad Futuramu. Tento najdlhšie vysielaný animovaný seriál v histórii americkej televízie beží už 28. sezónu a stal sa doslova ikonou americkej kultúry. V roku 2006 bol uvedený do kín celovečerný film Simpsonovci.

V seriáli sa objavil aj Bono

V seriáli sa objavilo aj množstvo slávnych osobností - Bono Vox, Tony Blair, Paul McCartney, J. K. Rowlingová, Rolling Stones, Elton John, Britney Spearsová, či tenisové duo sestier Williamsových. Z hudobných skupín potom Aerosmith, Red Hot Chilli Peppers, Green Day či Coldplay.

Nielen v zábavnej brandži sa napokon už dávno zaužívalo heslo: "Kto sa neobjavil v Simpsonovcoch, ako by nebol." Pred piatimi rokmi sa v 500. dieli seriálu objavil aj kontroverzný spoluzakladateľ servera Wikileaks Julian Assange.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok