Po explózii vo vzduchu sa na parkovisko zrútilo lietadlo, zomrelo päť ľudí

TA3 TASR
17.4.2017 15:22

Piatich mŕtvych si vyžiadalo letecké nešťastie v juhozápadnom Portugalsku, keď ľahké lietadlo explodovalo vo vzduchu a následne sa zrútilo na parkovisko supermarketu. Informovali o tom britské denníky Express a Mirror.

Po explózii vo vzduchu sa na parkovisko zrútilo lietadlo, zomrelo päť ľudí
foto ilu SITA/AP

K incidentu došlo v obci Tires ležiacej neďaleko mesta Cascais. Stroj prepravujúci pilota a troch cestujúcich sa zrútil krátko po štarte z tamojšieho letiska na parkovisko pri supermarkete reťazca Lidl. Iba 150 metrov od parkoviska sa nachádza škola.

Všetky osoby na palube pri nešťastí prišli o život. Piatou obeťou je vodič kamióna, ktorý práve vykladal tovar. Podľa dostupných informácií sa od horiacich trosiek lietadla chytil najmenej jeden dom a niekoľko zaparkovaných vozidiel.

Na mieste nešťastia, na ktoré sa prišiel pozrieť aj portugalský prezident Marcelo Rebelo de Sousa, zasahovalo niekoľko desiatok hasičov. Havarované lietadlo Piper PA-31TR Cheyenne II bolo registrované vo Švajčiarsku. Tri dni pred nešťastím odštartovalo zo Ženevy a pred pristátím v Tires sa zastavilo v juhofrancúzskom prístavnom meste Marseille. Osoby na palube lietadla majú byť občania Švajčiarska.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok