Po dvojhodinovej bitke sa Andrej Martin stal víťazom turnaja v Potosí

TA3 SITA
17.4.2017 12:51

Tenista Andrej Martin nasadený ako piaty zvíťazil za 117 minút 7:5, 6:4 nad španielskou osmičkou podujatia Adriánom Menéndezom-Maceirasom v nedeľňajšom finále dvojhry na turnaji ATP Challenger Tour v mexickom San Luis Potosí.

Po dvojhodinovej bitke sa Andrej Martin stal víťazom turnaja v Potosí
SITA/Marko Erd

80 bodov do renkingu

Martin si odniesol prémiu 7200 USD brutto a 80 bodov do singlového renkingu, v ktorom v tej chvíli oficiálne figuroval na 153. priečke. Martin v otváracom sete nezužitkoval tri jednotlivé brejkbaly v druhej hre a jednu šancu v ôsmom geme.

Presadil sa však na príjme v dvanástej hre. Sám v tejto časti nečelil žiadnej hrozbe, že príde o servis. V druhom dejstve Martin nepremenil jednu príležitosť na returne v druhom geme, využil však tretiu jednotlivú za stavu 4:3. Následne sa nedokázal dopodávať k triumfu: Menéndez-Maceiras dal druhý brejkbal na 4:5. Slovák však odpovedal brejkom znamenajúcim definitívu.

Zdravotné problémy

Zverenec Petra Miklušičáka Martin získal svoj siedmy titul vo dvojhre na challengerovej úrovni, premiérový od augusta 2015 (Biella). Dvadsaťsedemročnému Bratislavčanovi poznačili vstup do sezóny zdravotné problémy. Hral iba na piatom turnaji v tomto roku.

"Som veľmi rád, že po zdravotných problémoch som fit a už prvý turnaj mi vyšiel na 100 %. Takisto je super, že sa ukázalo, že príprava bola dobrá. Vďačím za to najmä kondičnému trénerovi Marošovi Molnárovi a rovnako ďakujem za skvelú podporu počas turnaja môjmu trénerovi ´Mikymu´ a Empire Trnava," uviedol Andrej Martin.

Člen trnavskej Empire Tennis Academy Martin upravil v bilancii proti 31-ročnému Menéndezovi-Maceirasovi (206.) na 3:0. Nadviazal na úspechy z Rennes 2013 a Fürthu 2014. Španiel najvyššie bol na 111. mieste v systéme, na prelome marca a apríla ako kvalifikant dobyl challengerovú trofej v mexickom Leóne. Na svoj len druhý úspech takéhoto typu čakal desať rokov (Córdoba 2007), tretí v extrémne rýchlejšom slede si však teraz nevybojoval.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok