Prvú dámu Sýrie chcú zbaviť britského občianstva. Skupina poslancov vyzvala vládu

TA3
16.4.2017 23:58

Liberálni demokrati poslali list britskej ministerke vnútra Amber Ruddovej a upozornili v ňom, že manželka sýrskeho prezidenta Asma Asadová by nemala reprezentovať svojho manžela a zároveň si zachovať britské občianstvo, uviedla agentúra AP.

Prvú dámu Sýrie chcú zbaviť britského občianstva. Skupina poslancov vyzvala vládu
ČTK

Štyridsaťjedenročná Asma Asadová sa narodila sýrskym rodičom v Londýne a má okrem sýrskeho aj britské občianstvo. V Británii vyštudovala a pracovala ako investičná bankárka. Do Sýrie sa presťahovala v roku 2000 a následne sa vydala „Prvá dáma Sýrie sa nespráva ako súkromná osoba, ale ako hovorkyňa sýrskeho prezidenta,“ uviedol poslanec Tom Brake. Asma Asadová by podľa neho mala prestať obhajovať “barbarské činy“ sýrskeho režimu, lebo príde o britského občianstvo.

Británia nedávno vyzvala sýrskeho prezidenta k odstúpeniu z čela krajiny a odsúdila Asadove používanie chemických zbraní. O tom, že ministerstvo vnútra uvažuje o možnosti zbaviť Asadovu manželku britského občianstva, informovali médiá už v roku 2012. V tomto smere však nenasledovali žiadne kroky. Vojna v Sýrii si vyžiadala vyše 320-tisíc mŕtvych a milióny ľudí vyhnala z domova.

 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok