Lekár a úradnička z Humenného mali brať úplatky od invalidných dôchodcov

TASR
27.3.2012 11:15

Vyšetrovateľ Úradu boja proti korupcii obvinil posudkového lekára a referentku z humenskej pobočky Sociálnej poisťovne z korupcie. Podľa policajných zistení mali prijímať úplatky do 200 eur za prehodnotenie invalidných dôchodkov v prospech posudzovaných osôb.

Lekár a úradnička z Humenného mali brať úplatky od invalidných dôchodcov

"Išlo o posúdenie dlhodobo nepriaznivého zdravotného stavu a poklesu schopnosti vykonávať zárobkovú činnosť," spresnil Slivka s tým, že výška úplatku za posudok sa v jednotlivých prípadoch vyšplhala do 200 eur. Posudkový lekár Anton B. pracoval v pobočke Sociálnej poisťovne v Humennom ako posudkový lekár pri prehodnocovaní invalidných dôchodkov, úplatok mal zobrať najmenej štyrikrát. Nadežda Č. pôsobila v rovnakej pobočke ako referentka. Korupčného správania sa mala dopustiť minimálne dvakrát.

Polícia podľa hovorcu oboch zadržala a vyšetrovateľ Odboru boja proti korupcii Východ ich obvinil zo zločinu prijímania úplatku. "Vyšetrovanie však pokračuje a nie je vylúčené, že bude obvinenie v budúcnosti rozšírené aj za ďalšie skutky," doplnil. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov. Stíhaní sú na slobode.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok