V USA odsúdili muža, ktorý pre poistku zavraždil ročného syna

TA3 ČTK
13.4.2017 22:20

Americký súd uložil doživotný trest mužovi, ktorý bol usvedčený, že zavraždil svojho jednoročného syna, aby získal viac ako 500.000 dolárov zo životného poistenia.

V USA odsúdili muža, ktorý pre poistku zavraždil ročného syna
ilu foto SITA

Prokuratúra súhlasila s tým, že nebude pre Joaquina Shadowa Rams požadovať trest smrti výmenou za to, že sa obžalovaný vzdá svojho práva na konanie pred porotou. Rams a jeho najbližších v minulosti sprevádzali tragické udalosti. Jeho bývalá priateľka bola zastrelená v roku 2003, jeho matka v roku 2008 a syn Prince McLeod Rams o štyri roky neskôr.

"Buď je to najnešťastnejší muž na tejto planéte, alebo je to vrah," povedala vtedy matka dieťaťa Hera, ktorá svojho niekdajšieho snúbenca opustila dva týždne po narodení Prince. Štátni žalobcovia neveria príbehu o nešťastnom mužovi a teraz sa domnievajú, že Rams je zodpovedný za všetky tri úmrtia.

Súdený však bol len za smrť syna. Rams trval na svojej nevine a tvrdil, že dieťa zomrelo na horúčkovitý záchvat počas jeho štvrtej povolenej návštevy u syna. Na Ramsovu bývalú priateľku sa vzťahovala životná poistka. Po úmrtí matky skutočne inkasoval viac ako 150.000 dolárov. Syna sa podľa obžaloby rozhodol zabiť v čase, keď mu vyplatená poistná suma začala dochádzať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok