Sídlo festivalu Pohoda posprejovali protižidovským nápisom

TA3 TASR
13.4.2017 15:58

"Jude raus", teda "Žid, preč", napísal neznámy človek na svätojurské sídlo slovenského festivalu Pohoda. Michal Kaščák tvrdí, že v poslednej dobe nevie o vyhrážkach voči organizátorom festivalu. Prípadom sa už zaoberá polícia.

Sídlo festivalu Pohoda posprejovali protižidovským nápisom
festival Pohoda

Žiadne vyhrážky ani náznaky, že by sa Pohoda mohla stať terčom antisemitizmu, organizátori tohto festivalu nezaznamenali, potvrdil riaditeľ hudobného festivalu Michal Kaščák.

dc03bf464c24afe1c4d3668b8ecba6da_0a000002-83c1-8f01.jpg

Nekomentoval ani možný motív nápisu Jude raus, ktorý niekto v noci nadnes vo Svätom Jure nasprejoval na stenu budovy, v ktorej sídli kancelária hudobného festivalu. "Hľadanie motívu sme prenechali odborníkom, nechceme nikomu nič podsúvať," napísal Kaščák.     

Udalosť však citlivo vníma. "Takéto nápisy voviedli našu krajinu do tragédie, preto situáciu nepodceňujeme," dodal. Na incident ako prvý upozornil Denník N. Činom sa už zaoberá polícia. "Môžem potvrdiť, že prípad vyšetruje Národná kriminálna agentúra Prezídia Policajného zboru ako trestný čin extrémizmu. Vzhľadom na prebiehajúce úkony sa k veci nebudeme bližšie vyjadrovať," uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok