V Bratislave barážová prehra Slovákov so Španielmi vo futsale

SITA, TA3
26.3.2012 22:32

Slovenská futsalová reprezentácia neuspela vo svojom prvom súboji v baráži o postup na tohtoročné majstrovstvá sveta, keď v pondelok večer v bratislavskej HANT aréne prehrala s favorizovaným Španielskom 0:4 (0:0).

Pod vedením trénera Richarda Bača zohrali Slováci s úradujúcimi majstrami Európy a vicemajstrami sveta vyrovnanú partiu a dlho držali nerozhodný stav, o ktorý prišli v 24. min z kopačky Aicarda Collantesa. Na rozdiel dvoch gólov zvýšil v 31. min Goncalves Maciel, na 3:0 o dve minúty neskôr Usín Guisado a v 35. min pridal svoj druhý presný zásah v zápase Aicardo Collantes.

Slovenský brankár Dalibor Repa síce trikrát inkasoval, slovenský tím však zachránil skvelými zákrokmi od vyššej prehry. Bránková konštrukcia gólmana tímu SR sa triasla dvakrát, Slováci nastrelili žŕdku raz.

Odveta je na programe v utorok 10. apríla o 20.30 h v Palma de Mallorca, duel povedú Maďari Gábor Kovács a Balázs Farkas. 
Baráž o postup na MS 2012 do Thajska - prvý zápas - výsledok: 
BRATISLAVA 
Slovensko - Španielsko 0:4 (0:0)
Góly: 24. a 35. Aicardo Collantes, 31. Goncalves Maciel, 33. Usín Guisado 
Bez kariet, rozhodovali: Bogdan Sorescu (Rum.) a Timo Inatsu (Fín.), 2838 divákov 

Zostavy
Slovensko: Dalibor Repa (Mário Gašparovič) - Dušan Rafaj, Martin Rejžek, Ladislav Mikita, Peter Haľko - Gabriel Rick, Attila Fehérvári, Peter Kozár, Matúš Kyjovský - Peter Serbin, Juraj Kuhajdík 

Španielsko: Juan José Angosto Hernández (Cristian Dominguez Barrios) - Carlos Ortiz Jimenez, Sergio Lozano Martínez, Jordi Torras Badosa, Fernando Goncalves Maciel - Alvaro Aparicio Fernández, Jesús Nazaret Aicardo Collantes, José Miguel Ruiz Cortés, Rafael Usín Guisado, Ángel Velasco Marugan, Miguel Sayago Martí 

Slováci vstúpili do duelu smelo, ale už v 2. min nastrelil hosťujúci Lozano Martínez ľavú žŕdku Repovej bránky. Rovnakou mincou odpovedal na druhej strane v 8. min Serbin a v 15. min spálil stopercentnú šancu Mikita. V tej istej minúte na druhej strane Repovi „pomohla“ aj jeho pravá žŕdka, keď strieľal Usín Guisado. Prvý polčas uzatvorila nepremenená tutovka Fehérváriho, ktorého lob skončil nad španielskou bránkou.

Po zmene strán hneď v úvode neuspel ani Haľko a v 24. min „zahrmelo“ na druhej strane, keď pri pokuse Aicarda Collantesa nemal Repa nárok. V 29. min nastrelil Kyjovský iba nohy brankára Angosta Hernándeza a o minútu neskôr Kozár trafil hruď gólmana súpera. Španieli v 31. min potrestali ďalšiu z chýb slovenského tímu a Goncalves Maciel upravil na 2:0 pre hostí. Od tohto momentu Španieli ovládli palubovku a brankár Repa bol „v ohni“. Tretí gól hostí pridal v 33. min Usín Guisado a konečnú podobu výsledku dal v 35. min Aicardo Collantes.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok