Z jednej z najznámejších fontán vyzbierali mince, poputujú na charitu

TA3 TASR
12.4.2017 18:29

Katolícka charita Caritas dostala finančný dar vo výške zhruba 1,4 milióna eur. Ide o sumu, ktorú za minulý rok vyzbierali v jednej z najznámejších rímskych pamätihodností - Fontáne di Trevi.

Z jednej z najznámejších fontán vyzbierali mince, poputujú na charitu
SITA/AP

Pomôžu chudobným rodinám

Správa o dare sa objavila vo vydaní talianskeho denníka La Repubblica, pričom informáciu následne potvrdila aj samotná charitatívna organizácia. Caritas uviedla, že peniaze venovala supermarketu, ktorý ponúka jedlo chudobným rodinám. Financovať z nich bude tiež vývarovne či prístrešky pre migrantov, ako aj ďalšie dobročinné akcie.

Veľkolepá rímska fontána bola postavená v 18. storočí v barokovom štýle. Turisti do nej hádžu mince s nádejou, že sa do Večného mesta ešte niekedy vrátia.

Náramky i zubné protézy

Suma, ktorú z fontány vyzbierali v roku 2016 bola o viac než 100.000 eur vyššia, než tá, ktorú sa takto podarilo nazhromaždiť v roku 2013, kedy takéto údaje zverejnili naposledy. Fontána totiž rokoch 2014-2015 prešla renováciou a bola z veľkej časti zakrytá.

Okrem mincí však zamestnanci Caritasu vo fontáne našli aj celkom iné predmety. Objavili v nej napríklad sväté obrázky pápeža Františka, Panny Márie či talianskeho svätca Pia z Pietrelciny, ale aj náramky, slnečné okuliare, zámky či dokonca niekoľko zubných protéz.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok