Polícia prenasledovala automobil s podpredsedom parlamentu

TA3 TASR
11.4.2017 16:12

Situácia ako z akčného filmu sa v noci z nedele na pondelok odohrala na ceste medzi medzi Strečnom a Martinom. Na luxusné vozidlo, ktoré prekročilo rýchlosť, sa zavesili policajti a začala sa naháňačka, počas ktorej údajne dokonca padol aj varovný výstrel. V aute sa viezol podpredseda parlamentu a primátor Martina Andrej Hrnčiar.

Polícia prenasledovala v noci na nedeľu na ceste medzi Strečnom a Martinom BMW, v ktorom sedel podpredseda parlamentu Andrej Hrnčiar (Most-Híd). Vozidlo bolo služobné, malo prekročiť povolenú rýchlosť, a keďže nezastavilo, policajti mali varovne vystreliť do vzduchu.

10-0f19055_0a000002-e41e-ac78.jpg

BMW patrilo Úradu na ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií Ministerstva vnútra SR, šoféroval ho príslušník zaradený na tento útvar. "Jednoducho došlo asi k nedorozumeniu medzi dvoma policajnými zložkami. Stalo sa to okolo jednej v noci zo soboty na nedeľu. Na ceste pod Strečnom v smere do Martina môj šofér zrejme prekročil rýchlosť, hliadka na neho zasvietila, on im blikol, ale keďže mimo obytnej zóny zastaviť z bezpečnostných dôvod nemôže, urobil tak až po zhruba desiatich kilometroch v Martine," opísal priebeh incidentu Hrnčiar s tým, že jeho vodič mal zapnúť maják. "A či sa strieľalo? Počuli sme nejaké puknutie," uviedol pre týždenník Hrnčiar.

Situácia sa po zastavení podľa podpredsedu NR SR vysvetlila, keď jeho ochrankár ukázal polícii služobný preukaz. Incidentom sa zaoberá kontrolný orgán policajného prezídia. O naháňačke informoval na webe Plus 7 dní.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok