Bauza po ôsmich mesiacoch skončil na poste trénera Argentíny

TA3 TASR
11.4.2017 08:52

Edgardo Bauza už nie je trénerom futbalovej reprezentácie Argentíny. Vedenie tamojšej federácie ho prepustilo už po ôsmich mesiacoch vo funkcii, keďže dvojnásobnym majstrom sveta sa nedarí v kvalifikácii o postup na MS 2018.

"Bauzu sme informovali, že už nie je trénerom národného tímu," vyhlásil podľa agentúry AP prezident Argentínskej futbalovej asociácie Claudio Tapia s tým, že kompetentní hľadajú jeho nástupcu. Podľa argentínskych médií je jedným z kandidátov súčasný kouč Sevilly Jorge Sampaoli.

Päťdesiatdeväťročný Bauza sa ujal kormidla v auguste minulého roka, keď po prehre vo finále Copa America lavičku opustil Gerardo Martino. Argentínu odvtedy viedol v ôsmich dueloch s bilanciou tri výhry, dve remízy a tri prehry.

Argentína figuruje v kvalifikačnej tabuľke zóny CONMEBOL priebežne až na piatom mieste a jedenásťbodovou stratou na vedúcu Brazíliu. Na svetový šampionát do Ruska sa priamo kvalifikujú štyri najlepšie juhoamerické tímy, piate mužstvo čaká interkontinentálna baráž s víťazom oceánskej zóny. Tri nasledujúce kvalifikačné zápasy bude mužstvu navyše chýbať Lionel Messi, ktorý dostal dištanc za hrubú urážku čiarového rozhodcu v stretnutí proti Čile.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok