Ministrom spravodlivosti bude šéf advokátov Tomáš Borec

SITA, TA3
26.3.2012 17:04

Smer-SD navrhne na post ministra spravodlivosti šéfa Slovenskej advokátskej komory Tomáša Boreca. Dnes na tlačovej besede to potvrdil predseda strany Robert Fico.

„Môžem potvrdiť, že som si dnes s Borecom podal ruku. Budeme ho navrhovať na post ministra spravodlivosti,“ povedal Fico a dodal, že ide o absolútne nestraníckeho kandidáta. Upozornil, že Borec pôsobí okrem Slovenska aj ako medzinárodný rozhodca v zahraničí.

Fico ani dnes nepovedal, či ministrom dopravy bude podpredseda strany Ján Počiatek. „Počiatka potvrdím, keď si s ním podám ruku. Menovanie ministra je vážna vec,“ povedal s tým, že informuje o nomináciách na ministrov až vtedy, keď sa dohodne s konkrétnym človekom. „Všetko konzultujem v užšom vedení strany,“ dodal.

Fico už potvrdil viaceré mená nových ministrov. Zatiaľ v médiách potvrdil, že ministrom financií bude Peter Kažimír, zdravotníctva Zuzana Zvolenská, diplomaciu bude viesť Miroslav Lajčák, školstvo Dušan Čaplovič, kultúru Marek Maďarič a rezortu vnútra bude šéfovať Robert Kaliňák. Dnes k týmto menám pridal aj ministra spravodlivosti Tomáša Boreca.

V Smere-SD majú na zostavenie vlády čas do piatka, keď zloženie nového kabinetu formálne schváli predsedníctvo strany, ktoré bude rokovať v Banskej Bystrici. Následne mená Fico oznámi prezidentovi SR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok