Sme si istí, zadržali sme štokholmského útočníka, hlásia policajti

TA3 ČTK
10.4.2017 14:41

Polícia vo švédskej metropole vyhlásila, že zadržaný 39-ročný robotník z Uzbekistanu Rachmat Akilov je určite páchateľom krvavého útoku z minulého piatka. Ide o neúspešného žiadateľa o azyl, ktorého už dávnejšie vyzvali, aby opustil krajinu.

Uzbek zadržaný v súvislosti s piatkovým teroristickým útokom v Štokholme je určite páchateľom. Na tlačovej konferencii to vyhlásil šéf švédskej polície Dan Eliasson. V súvislosti so zločinom, ktorý si vyžiadal štyroch mŕtvych a ďalších vážne zranených, zadržali aj druhú osobu, ale vyšetrovatelia o nej zatiaľ žiadne podrobnosti neoznámili.

"Som presvedčený a som si istý, že máme skutočného páchateľa. Teraz je na prokurátorovi, aby to na súde dokázal," povedal podľa agentúry Reuters Eliasson v Štokholme pred novinármi. Švédska polícia z teroristického útoku podozrieva 39-ročného Uzbeka, ktorého zadržala v sobotu a ktorého médiá označujú za Rakhmata Akilova.

Podľa vyšetrovateľov riadil kamión, s ktorým vošiel do davu ľudí na nákupnej triede Drottninggatan v centre hlavného mesta a potom prerazil priečelie luxusného obchodného domu Åhléns. O život pri tomto útoku prišli dvaja Švédi, Belgičan a Brit. Ďalších 15 osôb utrpelo zranenia.

sweden-truck-crash-40456-7dacdaa084fd47df89fe3587d710a7fd_0a000002-8006-6bc4.jpg
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok