Ku Kórei zamierila útočná skupina amerického námorníctva

TA3 TASR
10.4.2017 08:14

Americká armáda nariadila útočnej skupine svojich námorných síl zamieriť ku Kórejskému polostrovu v súvislosti s narastajúcim znepokojením ohľadom raketového programu Severnej Kórey.

Ku Kórei zamierila útočná skupina amerického námorníctva
SITA/AP

Útočná skupina pozostáva z lietadlovej lode USS Carl Vinson, dvoch torpédoborcov a jedného krížnika. Tichomorské velenie americkej armády označilo tento krok za prezieravé opatrenie zamerané na zachovanie pohotovosti v danom regióne, informovala stanica BBC. Skupina pod velením viceadmirálky Nory Tysonovej disponuje masívnou útočnou silou a schopnosťou zachytiť balistické strely.

Námorná bojová skupina sa mala pôvodne zastaviť v Austrálii, avšak namiesto toho ju USPACOM odklonilo od Singapuru smerom do západného Pacifiku, kde nedávno vykonávala spoločné cvičenie s juhokórejskou armádou.

Prezident USA Donald Trump vyhlásil, že je pripravený konať i jednostranne pri riešení jadrovej hrozby prichádzajúcej z Pchjongjangu. "Hrozbou číslo jeden v tomto regióne naďalej zostáva KĽDR a jej bezohľadný, nezodpovedný a destabilizujúci program raketových skúšok a snahy o jadrové vyzbrojenie," tvrdí USPACOM.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok