Londýnsky terorista bol údajne kontaktnou osobou pre radikálny web

TA3 ČTK
10.4.2017 05:54

Terorista Khalid Masood, ktorého marcový útok pri londýnskom parlamente si vyžiadal päť obetí, bol uvedený ako kontaktná osoba na letákoch pre web calltoislam.com, až do minulého týždňa hlavnú internetovú stránku islamského centra v Lutone. Napísal to denník The Sunday Times.

Stredisko v Lutone je podľa neho jedno z najradikálnejších v krajine. Denník tvrdí, že na letákoch, ktoré má k dispozícii, je samolepka s Masoodovým menom a telefónnym číslom, ktoré podľa jeho overení skutočne patrilo útočníkovi z Londýna. Stredisko podľa The Sunday Times uviedlo, že terorizmus odsudzuje.

Materiály, ktoré publikovalo, ale boli podľa denníka radikálne. Vyzývali napríklad k ozbrojenému boju proti nepriateľom Alaha. Stránka už neexistuje. Britská polícia má za to, že Masood zrejme konal sám. Vo vyhlásení z konca marca uviedla, že nenašla žiadne dôkazy svedčiace o tom, že by mal väzby na radikálov z Islamského štátu alebo Al-Kajdy. Muž, ktorý mal pestrý trestný register, sa však podľa vyšetrovateľov zaujímal o džihád.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok