Cíger po druhom víťazstve nad Dánmi chválil najmä Hudáčka

TA3 TASR
9.4.2017 09:11

Slová chvály padali po zápase s Dánmi najmä na brankára Jula Hudáčka. Cígerov tím odohrá v záverečnej príprave pred Majstrovstvami sveta ešte šesť stretnutí. Najbližšie ho preverí dvojzápas so Švajčiarskom v polovici apríla v Trenčíne a Žiline.

Slováci sa síce v zápase rozbiehali pomalšie, ale v záverečnej tretine svoj výkon vygradovali a dočkali sa gólovej odmeny. Skóre otvoril v 42. minúte svojím piatym reprezentačným gólom Tomáš Hrnka, výhru poistil o šesť minút neskôr Andrej Kudrna, ktorý skóroval siedmykrát v národnom mužstve. Oporou hostí bol opäť brankár Július Hudáček, ktorý si rovnako ako vo štvrtok udržal čisté konto.

"V prvej tretine sme boli pod veľkým tlakom, súper začal aktívne, hral veľmi dobre. Nečudoval som sa chalanom, v takom tempe, aké súper od úvodu nasadil, sa veľmi ťažko presadzuje. Z toho vyplývala aj strelecká bilancia, keď sme v prvej tretine vyslali iba štyri strely, z toho dve zo stredného pásma. Dôležité bolo, že sme dánsky tlak ustáli," zhodnotil Zdeno Cíger.

Cíger chválil najmä Hudáčka: "Julo Hudáček v bránke nás opäť podržal, sálala z neho istota, čo je veľmi dobré. Vlastným zavinením sme si to trošku komplikovali, dostávali sme sa pod tlak, zo začiatku sme vyhadzovali puky ako v prvom zápase, aj vychádzanie z obranného pásma bolo príliš zložité. Od druhej tretiny sme začali hrať jednoducho, využívali sme mantinely, útočníci chodili viac do hĺbky, ako sme si povedali v šatni. Riešili sme situácie aj nahodením puku, lebo stredné pásmo bolo veľmi prehustené. Je pozitívne, že sme zostali trpezliví, chalani pochopili, že iná cesta nevedie, len tvrdo makať a hrať jednoducho."

Slovensko si tak vylepšilo vzájomnú bilanciu s Dánskom, s ktorým sa stretne aj v základnej A-skupine MS v Kolíne na Rýnom, na 13 výhier a štyri prehry. Zároveň natiahlo víťaznú sériu s týmto súperom na šesť duelov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok