Explózia zrovnala so zemou obytný dom, hlásia mŕtvych

TA3 TASR ČTK
8.4.2017 17:13

Najmenej šesť životov si vyžiadal kolaps obytného domu v susednom Poľsku. Budova sa zrútila v meste Świebodzice na juhozápade krajiny. V obytnom dome žilo celkovo 18 ľudí. Príčiny kolapsu budovy zatiaľ nie sú známe.

Explózia zrovnala so zemou obytný dom, hlásia mŕtvych
TASR/AP

Dve z obetí sú deti v školskom veku, potvrdil predstaviteľ zdravotníkov. Hovorca vroclavského hasičského zboru povedal, že v obytnom dome sa prepadli dve poschodia. Tragédiu s najväčšou pravdepodobnosťou zavinil výbuch plynu.

Zranených hospitalizovali v nemocniciach v mestách Šwiebodzice a Vroclav. Na miesto nešťastia prišlo 23 hasičských jednotiek a dva tímy rýchleho nasadenia so psami. Guvernér provincie Bogdan Kožuchowicz povedal, že išlo o budovu z obdobia pred druhou svetovou vojnou.

Objekt podľa neho nedávno renovovali a bol v dobrom technickom stave. V dome bývalo celkovo 18 osôb. Sústrasť rodinám obetí zo zrúteného domu vyjadrila prostredníctvom svojho hovorcu poľská premiérka Beata Szydlová, napísala agentúra PAP. Predsedníčka vlády zároveň vyjadrila nádej, že záchranárom sa podarí nájsť všetkých nezvestných a operácia bude mať úspešný koniec.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok