Nitra zdolala Žilinu tesne 1:0

SITA
7.10.2011 20:10

HK Nitra - MsHK DOXXbet Žilina 1:0 (1:0, 0:0, 0:0).

Nitra zdolala Žilinu tesne 1:0

Hokej - Tipsport extraliga 2011/2012 - 9. kolo:

HK Nitra - MsHK DOXXbet Žilina 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Gól: 20. T. Chrenko (S. Saliji)
Vylúčení: 7:4, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Ru.Lauff - Bogdaň, P.Korba, 1646 divákov

Zostavy:
Nitra: Penker - Hruška, König, Ďurák, Rais, Arvay, J. Polák, M. Bača - H. Ručkay, M. Štefanka, Barinka - L. Mašlonka, T. Chrenko, Podstavek - G. Saliji, Marek Haščák, S. Saliji - Fojtík, Hrnka, Uhnák
Žilina: M. Laco - D. Devečka, Ďurkech, Houdek, J. Dlouhý, Staňo, D. Kudělka, Krčula, Niník - Sivák, Róbert Huna, Richard Huna - Nemec, Hreus, Smotrila - Drábek, Troliga, Stupka - Kubiš, Linet, T. Sýkora

Domáci začali smelo a zamestnanejším brankárom bol žilinský Laco. Po viacerých nevyužitých šanciach Nitranov mohli hostia skórovať v oslabení. Bratská dvojica Hunovcov ušla do brejku dvoch na jedného, ale Richardov pokus brankár Penker kryl. Žilinčania postupne vyrovnali hru, ale dlhé minúty sa nič zaujímavé na ľade nedialo. V závere prvej časti predviedol peknú individuálnu akciu Samir Saliji a jeho pokus dorazil do Lacovej bránky razantnou strelou Tomáš Chrenko - 1:0. V 22. min bol v dobrej pozícii Drábek, no Troligovu prihrávku nezužitkoval. Hostia mohli v druhej tretine vyrovnať v niekoľkých presilových hrách, no tie im vôbec nevychádzali. Počas jednej z nich dvakrát nebezpečne vystrelil v 28. min Devečka, ale Penker si s jeho pokusom poradil. Priemerný hokej pokračoval aj v tretej časti. Domáci mohli pridať druhý gól vo vlastnom oslabení v 52. min, no spolupráca bratov Salijiovcov so zakončujúcim Samirom skóre nezmenila. Na opačnej strane neuspel o dve minúty ani Sivák, ale najmä Róbert Huna, ktorý osamotený pred odkrytou bránkou Nitry trestuhodne zaváhal. Hostia v závere skúsili hru bez brankára, no skóre sa už nezmenilo.

Hlasy:
Branislav Okuliar (tréner Nitry): "Nebol to pekný zápas ani z jednej strany. Mužstvá predviedli upracovaný hokej. My sme radi, že sme dokázali vyhrať. Ideme ďalej, v nedeľu nás čaká ďalší zápas."

Július Pénzeš (tréner Žiliny): "Prespali sme prvú tretinu, čo sa nám napokon vypomstilo. V ďalšom priebehu sme museli doťahovať náskok súpera. Druhá a tretia tretina boli z našej tretiny lepšie. Vytvorili sme si aj niekoľko šancí, mali sme aj niekoľko presiloviek. Gól sme však napokon nedali ani do prázdnej bránky. Za ospalý úvod a za to, že sme prvú tretinu len odkorčuľovali, sme zaplatili krutú daň."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok